17.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Не бяхме достатъчно агресивни

Людмил Хаджисотиров: Не бяхме достатъчно агресивни

Имаме доста повече потенциал, коментира наставникът на Рилски спортист

„Поздравления за Балкан, спечели заслужено. Започнахме все едно бяхме упоени в началото, без достатъчно агресия и без концентрация. Въпреки че ни вкараха 25 точки първата част, след това успяхме да се върнем и дори да поведем. Имаше един микро момент, 2 минути преди края на полувремето, когато направихме няколко поредни грешки, те направиха серия от 7-0 и обърнаха резултата психологически точно преди полувремето. След това направихме решителна слаба трета част, в която вкарваме 14 точки, а те ни вкарват 26. Най-очевидното е, че те имат вкарани 16 точки от наши грешки, ние имаме 3. В един такъв мач, който накрая завършва с 4 точки разлика, това е изключително показателно. Когато им даваме топката в ръцете и им позволяваме да вкарват лесни кошове на бърза атака, тройки, да придобият самочувствие, феновете им да влязат в мача става много по-трудно„, коментира наставникът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след загубата от Балкан с 82:86 в мач от финалите в НБЛ.

Балкан също има много класни играчи. Крисчън Джоунс е бил MVP на финалите в Украйна. Това само говори по себе си. Няма друг такъв играч в нашата лига с такова отличие. Както и Амад Рори, да не изброяваме. Станимир Маринов днес се включи много силно, особено чисто баскетболно и като емоционален заряд, но ние не бяхме достатъчно агресивни, достатъчно концентрирани и смятам, че на действия Балкан искаше победата повече. Смятам, че имаме доста повече потенциал, трябва и ще го покажем в следващите мачове. Изпуснахме 10 наказателни удара, имаме и нисък процент от тройката. Гостите са вкарали 11 тройки с 45% успеваемост. Въпреки всичките грешки, които направихме, накрая паднахме с 4 точки“, каза още наставникът на самоковци.

Когато един отбор загуби, в следващия мач изглежда много по-мотивиран и мобилизиран. В баскетбола всичко се случва. Ние ще се подготвим, ще направим максималното да играем нашата игра. Трябва да играем по-добре, по-умно, по-отборно. Днес ни извадиха от отборната игра. Ако го направим, тогава можем да победим“, завърши Людмил Хаджисотиров.

Балкан отговори на Рилски за 1-1 във финалите в НБЛ

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани