10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Всеки си знае ролята много добре

Людмил Хаджисотиров: Всеки си знае ролята много добре

Всички положиха много усилия и закономерно се получи този резултат, заяви треньорът на Рилски спортист

Искам да поздравя моя баща – Людмил Хаджисотиров-старши, който днес е рожденик. Пожелавам му да бъде здрав, тази победа е и за него. Началото беше важно, ние имаме по-добре балансиран отбор, изграден от добра ротация. Смятам, че всеки си знае ролята много добре. Когато наложим една агресия и темпо в двете фази от самото начало, става трудно за другите отбори. Това не означава, че мачът с Черноморец беше лесен. Те разполагат с класни състезатели. Имаха проблем на гардовата позиция и ние се възползвахме от това неща. Пресирахме през цялата среща и по този начин ги ограничихме до 68 точки. Това е нещо, което си бяхме поставили за цел преди двубоя„, сподели треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха в Бургас.

Вече доста тимове играят със смяна срещу Трей Портър, ние имаме някаква стратегия и принципи срещу този вид защита. Смятам, че се получава все по-добре. Мисля, че можем да играем по-успешно в нападение, но той чете вече ситуациите, подава навреме и е много добър борец в нападение. Черноморец води в първенството по борби. В този мач спечелихме борбата под коша с 45-35. Това ни даваше възможност за бързи атаки в транзиция. С добър спейсинг играем свободно. Имаме добри нападатели, които знаят как да четат всяка една ситуация. В повечето случаи имаме резонни стрелби“, каза още наставникът на самоковци, които спечелиха за 16-ти път в НБЛ.

Никога не съм доволен на 100%, но като цяло имаше доста енергия и интензитет при защитниците по периметъра. Високите също играха агресивно. Беше важно да лимитираме процента им от тройката. Само един от техните баскетболисти изигра силен мач в лицето на Уендъл Люис, но няма как всички да бъдат спрени„, добави Удо.

Ролята на Ей Джей Хес е доста важна. Аз съм много доволен от неговото представяне в защита, пресираше Антъни Дженуари, който се опитваше да играе като плеймейкър. След това същото стори и с Евгени Хаджирусев. Той ни дава едно спокойствие в офанзивен план и добър спейсинг със своята отлична стрелба от далечна дистанция. Мирослав Васов игра много агресивно в защита. Всички положиха много усилия и закономерно се получи този резултат„, допълни Людмил Хаджисотиров.

Радвам се, че има публика в Бургас. Гледах мачовете на Черноморец срещу Балкан и Спартак. Има атмосфера в зала „Бойчо Брънзов“, което е много хубаво. Естествено, атмосферата в Ботевград ще бъде по-различна, но в крайна сметка това е баскетболът и е хубаво да се играе в такава обстановка. Имаме достатъчно време да си починем и да се подготвим за срещата с Балкан, който е един доста силен съперник“, завърши специалистът.

Непоклатим Рилски спортист в Бургас

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани