11.5 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков и Олимпиакос с лекция за едно полувреме в Гърция

Везенков и Олимпиакос с лекция за едно полувреме в Гърция

Българинът близо до дабъл-дабъл срещу Лаврио

Александър Везенков и Олимпиакос добавиха още една победа на сметката си в Гърция. Българинът и отборът му надиграха Лаврио със 101:58 в последен мач от 15 кръг в шампионата на южната ни съседка. Тимът на Йоргос Барцокас е с баланс от 13-1 и е лидер в класирането.

206-сантиметровото крило започна сред титулярите за Олимпиакос, като се задържа в игра 19 минути. В тях 26-годишният баскетболист се отчете с 8 точки, 7 борби, 1 асистенция и 3 откраднати топки, като бе 2/5 от средно разстояние и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Тайлър Дорси бе над всички със 17 и 5 асистенции. С по 12 точки се разписаха Ливио Жан-Шарл и Михалис Лунцис, като първият направи и 12 асистенции.

Никос Персидис бе най-резултатен за Лаврио с 11 точки.

Александър Везенков и компания достигнаха до шести домакински триумф в 7-те си мача в Пирея през този сезон. Това се случи, след като Олимпиакос бе безпощаден след почивката, реализирайки 60 точки срещу едва 18 за съперника през второто полувреме.

На 18 февруари Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят срещу АЕК в мач от 1/2-финалите за Купата на Гърция.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ЛАВРИО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани