18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Радулов е новият президент на Видабаскет

Людмил Радулов е новият президент на Видабаскет

Бившият състезател на националния отбор и ЦСКА има амбиция за изграждане на силна детско-юношеска школа и връщане сред елита на страната

Дългоочакваното официално влизане на Людмил Радулов в управлението на видинския баскетбол вече е факт. Общото събрание на клуба единодушно го избра за председател на БК Видабаскет, обявиха от клуба. 

Люси Радулов е име в баскетбола, което не се нуждае от представяне. Бившият състезател на националния отбор и ЦСКА завърши кариерата си именно във Видабаскет, като винаги е помагал и е стоял близо до клуба. От днес един от най-добрите гардове на България през последните 25 години, заедно със своя екип, се ангажира пряко с ръководенето на баскетболната дейност във Видин – за издигане авторитета на един от най-обичаните спортове в града.

Амбицията му е да приобщи всички баскетболни деятели към благородната кауза за постигане на поставените цели за изграждане на силна детско-юношеска школа и връщане сред елита на страната. В управлението на клуба влиза и Пламен Николов – бизнесмен и един от собствениците на Телевизия „Видин“, който също е познато име за видинския баскетбол. Активно е помагал в годините на прехода, с дял при набавяне на началния финансов капитал при учредяването на Видабаскет.  

Още с встъпването си в длъжност новият Управилен съвет предприе спешни мерки за финансов стабилитет и спасяването на мъжкия отбор. С привличането на трима нови състезатели резултатите вече са налице – резултатна игра и първа убедителна победа в столичната зала „Триадица“ над Волтрон с 83:63. Предстоят реформи и преструктуриране на детската школа на клуба, създаване на работещ баскетболен сайт, който по най-добрия начин да представя и популяризира дейността на клуба. 

ПрезGoogle
ИзточникВидабаскет
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани