16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Лука Дончич: Гордея се с момчетата, имаме още един финал и няма...

Лука Дончич: Гордея се с момчетата, имаме още един финал и няма да се откажем

Работихме усилено два месеца, за да стигнем дотук, може би сме изненадали много хора, каза още гардът

Лука Дончич записа името си със златни букви в историята на Олимпийските игри. На 22 години гардът стана третият с трипъл-дабъл на най-големия спортен форум след 16 точки, 10 борби и 18 асистенции. Преди него това са правили само Александър Белов и Леброн Джеймс.

Дори и това обаче няма как да удовлетвори Лука Дончич, след като любимата му Словения загуби от Франция с 89:90 на полуфиналите в Токио. Това все пак не му попречи да похвали колегите си. 

Мога да кажа, че наистина се гордея с този отбор. Всички дадоха 100% от себе си. Работихме усилено два месеца, за да стигнем дотук. Може би сме изненадали много хора, но аз се гордея с всяко едно от момчетата. Имаме още един финал и няма да се откажем„, категоричен бе Лука Дончич.

Мисля, че Никола Батум помагаше много и затова трябваше да подавам. Смятах, че Препелич беше отворен и затова реших да му подам, което беше добро решение, но Батум направи невероятен чадър. Невинаги можете да заложите на умен ход, но аз избрах това. Мисля, че беше добро решение, тъй като имаше двама около мен„, допълни баскетболистът на Далас.

Убийствен чадър на Никола Батум прати Франция на финал в Токио

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани