5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАЛейкърс подчиниха Маями за 2-0 във финалите в НБА (видео)

Лейкърс подчиниха Маями за 2-0 във финалите в НБА (видео)

“Езерняците” свършиха половината от работата си в битката за титлата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледа на своя собственик и президент Джийни Бъс Лос Анджелис Лейкърс свършиха половината от работата си във финалите в НБА през този сезон. “Езерняците” се наложиха над Маями със 124:114 и вече водят с 2-0 победи в битката за титлата в най-силното първенство в света, приключвайки двубоя с клубен рекорд от 47 опита зад дъгата.

НАЙ-ДОБРИ: Леброн Джеймс поведе колоната на реализаторите за Лейкърс с 33 точки, 9 борби и 9 асистенции. Антъни Дейвис го последва с 32 и 14 борби. Рейджон Рондо приключи с дабъл-дабъл – 16 точки и 10 асистенции.

Маями не може да разчита на двама от титулярите си – Горан Драгич и Бам Адебайо, които са контузени. В тяхно отсъствие Джими Бътлър се разписа с 25 точки, 8 борби и 13 асистенции. Кели Олиник се включи от пейката с 24 и 9 борби. Тайлър Хиро остана със 17 точки, като се превърна в най-младия играч в НБА, започнал като титуляр във финали – на 20 години и 256 дни.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Хийт отбелязаха общо 39 точки след почивката, за да намалят изоставането си до 10 точки в края на третата четвърт. В началото на последния период Лейкърс отговориха чрез Кайл Кузма и Маркийф Морис, за да дръпнат със 111:99 и оттам връщане нямаше.

И ОЩЕ: Антъни Дейвис и Леброн Джеймс са първото дуо в Лейкърс, което реализира поне по 32 точки във финали в НБА след Шакил О`Нийл и Коби Брайънт, които правят това в мач №3 от последната серия в лигата през 2002 г. срещу Ню Джърси Нетс.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири победи от седем двубоя. Мач №3 между Лейкърс и Маями ще бъде на 5 октомври. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани