8.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаЛегендата в НБА Джери Уест на гости на Алипиев и Лойола (видео)

Легендата в НБА Джери Уест на гости на Алипиев и Лойола (видео)

Българинът и колегите му се докоснаха до историята на лигата

Една от легендите в НБА Джери Уест отдели от времето си, за да поговори за баскетбол с Иван Алипиев и съотборниците му от Лойола Меримаунт. Шампионът в най-силното първенство в света с Лейкърс от 1972 г. се отби в тренировъчната база, където се подготвят „лъвовете“.

Джери Уест, който по време на забележителната си кариера е верен единствено на “езерняците”, дори се включи в последното занимание на Лойола. 82-годишният бивш баскетболист не се поколеба да покаже някои от тънкостите в играта и да сподели от опита си с Иван Алипиев и колегите му.

Джери Уест е MVP на финалите в НБА през 1969 г. На сметката си има 14 участия в Мача на звездите отвъд океана, като става и Най-полезен играч в него през 1972 г. 10 пъти попада в Идеалния отбор в лигата. Реализатор №1 през 1970 г., а две години по-късно приключва и с най-много асистенции.

Неговият №44 от изваден от употреба от Лейкърс. На съкровищницата на НБА оставя общо 25 192 точки, 5366 борби и 6238 асистенции в 1097 мача.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани