7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл се върна от -15 точки и поведе с 1-0 в...

Левски Лукойл се върна от -15 точки и поведе с 1-0 в серията за златото в НБЛ

Данило Тасич и Тайрън Брейзълтън донесоха успеха на столичани в последните секунди в Самоков

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл стартира с победа финалите в НБЛ през този сезон. В „Арена Самоков“ тимът на Тити Папазов надви Рилски спортист с 89:85 като гост и поведе с 1-0 в серията за златото в мъжкия ни елит. Това бе първият двубой в шампионата от около шест месеца насам, който се игра пред публика.

НАЙ-ДОБРИ: Кийт Бенсън завърши с 24 точки и 7 борби за Левски Лукойл. Данило Тасич добави 23, 11 борби и 5 асистенции. Чавдар Костов вкара 18 точки.

Брендън Браун бе най-резултатен за Рилски спортист с 22 точки. Павлин Иванов се разписа с 14. Алекс Симеонов остави срещу името си 11 точки и 7 борби, но не завърши срещата. Николас Карвачо овладя 10 борби, допълнени от 9 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След като Левски Лукойл поведе с 9:5 чрез Чавдар Костов, Христо Захариев и Данило Тасич, постепенно Рилецо влезе в ритъм и със серия от 12-0, дело на Алекс Симеонов, Николас Карвачо и Павлин Иванов, излезе напред с 26:17 в края на първата част. През втория период разликата за първи път стана двуцифрена след два успешни наказателни удара на Трей Портър за 28:17. Тя достигна и до +15 точки след тройка на Николай Георгиев, но столичани отвърнаха чрез Данило Тасич, Кийт Бенсън и Венцислав Петков за 38:40. Зрителите в залата видяха още тройка на Павлин Иванов и успешен наказателен удар на Чавдар Костов след техническо за симулация на Алекс Симеонов, донесли 43:39 в полза на домакините.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: В началото на третата четвърт „сините“ си върнаха лидерството чрез Венцислав Петков и Кейт Бенсън за 47:45. Брендън Браун, Златин Георгиев и Николас Карвачо бяха точни преди Венцислав Петков да получи второто техническо за симулация в мача. Надлъгването продължи, а 1.20 мин. преди края на периода Алекс Симеонов напусна паркета с травма в глезена. Все пак, Трей Портър остави Рилецо напред след 69:67. Успешен наказателен удар на Чавдар Костов след отсъдено техническо на Деян Карамфилов постави на таблото 68:69. През последните 10 минути разликата в полза на нито един от двата отбора не надмина 2 точки, а 2.49 мин. преди финалната сирена на таблото имаше равенство – 82:82. Кош на Кийт Бенсън и успешен наказателен удар на Николас Карвачо все още не бяха дали яснота кой ще бъде победител 1.37 мин. преди края. Брендън Браун остави надежди на Рилски след 85:84. Но не така мислеше Данило Тасич, чийто далечен снаряд в добавка към кош на Тайрън Брейзълтън донесоха успеха на Левски Лукойл с крайното 89:85.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири победи от седем двубоя. Вторият мач между Рилски спортист и Левски Лукойл ще бъде на 21 май от 19.00 ч. отново в „Арена Самоков“.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Започнахме много добре мача. Във втората част позволихме те да се върнат, имахме няколко технически грешки, които доведоха до бързи атаки. На полувремето имахме предимство. Не успяхме да спрем Кийт Бенсън. Очевидно е, че е класен играч. Данило Тасич и Бенсън играха силно, но срещата се реши с тройка, отбелязана с табло, но и с късмет. Ако тя не беше влязла, щяхме да имаме много добра възможност ние да победим. Това е баскетболът. Смятам, че можем да играем доста по-добре и в защита, и в нападение“, коментира видяното на паркета в първия мач от финалите в НБЛ треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след загубата от Левски Лукойл с 85:89. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани