11.5 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЕвропаДомакинско предимство за Везенков и Олимпиакос в плейофите на Евролигата (видео)

Домакинско предимство за Везенков и Олимпиакос в плейофите на Евролигата (видео)

Крилото допринесе с 9 точки за разгрома над АСВЕЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос си гарантираха домакинско предимство в плейофите на Евролигата. В Пирея крилото и колегите му разбиха АСВЕЛ на Дий Бост след 81:55 в мач от 31 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. „Червено-белите“ са лидери в класирането с баланс от 22-9, докато френският тим е на последно място с 8 успеха и 23 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровият баскетболист остави срещу името си в статистиката на Олимпиакос 9 точки, 4 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка за 23 минути в игра. При стрелбата си Спортист №1 на България за 2022 г. бе 3/5 от средно разстояние и 1/6 зад дъгата.

С по 11 точки за Олимпиакос се отчетоха Томас Уолкъп и Шакил МакКисик, като първият направи и 7 асистенции. Костас Папаниколау вкара 10 плюс 6 борби.

Ретин Обасохан бе най-добър за АСВЕЛ с 12 точки. Алекс Тайс остана с 10 и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Aлександър Везенков и компания бяха по-точни в стрелбата от средна дистанция – 71.4% срещу 41.9% за френския състав. Освен това, „червено-белите“ бяха господари под двата ринга, грабвайки общо 40 срещу 26 борби за съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 31 март Олимпиакос и Александър Везенков ще приемат Панатинайкос в гръцкия дуел на 32 кръг в Евролигата, докато Дий Бост и АСВЕЛ ще бъдат домакини на Цървена Звезда.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АСВЕЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани