7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл пребори Балкан за 1-0 в полуфиналите в НБЛ

Левски Лукойл пребори Балкан за 1-0 в полуфиналите в НБЛ

Столичани взеха предимство в серията след мач с много амплитуди

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл стартира с победа в полуфиналите в НБЛ. В своята зала „Универсиада“ тимът на Тити Папазов надви Балкан с 80:70 у дома в първия мач от втория етап на плейофите в родния шампионат.

НАЙ-ДОБРИ: Левски Лукойл бе без Ракуан Мичъл, който замина за САЩ по лични причини. В негово отсъстие Христо Захариев и Кийт Бенсън вкараха по 14 точки, като двамата грабнаха общо 15 борби. Данило Тасич се разписа с 13 и 6 борби. Венцислав Петков отбеляза 12 точки.

За Балкан не игра Сияни Чеймбърс заради здравословни проблеми. От неговите колеги Давонтей Джордан и Божидар Аврамов бяха най-резултатни с по 14 точки. Димитър Димитров остана с 11 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Домакините първи поведоха след 16:9 чрез Данило Тасич и Чавдар Костов, но Балкан отговори чрез Давонтей Джордан, Димитър Димитров, Тауан Ейджи и Станимир Маринов, за да обърне до 22:21 в края на първата част. През втория период Христо Захариев, Кийт Бенсън и Тайрън Брейзълтън върнаха лидерството на столичани за 32:24. Данило Тасич и Райън Райт фиксираха 43:31 за Левски Лукойл.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата ботевградчани се завърнаха преобразени и направиха серия от 16-0, дело на Божидар Аврамов, Дарко Балабан и Давонтей Джордан, за да обърнат до 47:43. Христо Захариев все пак даде глътка въздух на „сините“ за 49:47, но Балкан с няколко успешни акции на Божидар Аврамов, Крис Минков и Тауан Ейджи се оказа отново напред 54:51. Пред послените 10 минути Христо Захариев и Венцислав Петков върнаха Левски Лукойл в играта след 65:56. „Зелените“ отвърнаха чрез Крис Минков и Дарко Балабан за 61:65, но последният напусна паркета заради фаулове. Забивка на Кийт Бенсън и кош на Йордан Минчев донесоха на отбора им 72:63. Странна ситуация, в която бяха замесени Христо Захариев и Божидар Аврамов, завърши с отсъдено макар и със закъснение нарушение на гарда на Балкан, който малко след това получи и техническо. Няколко успешни наказателни удара на Костов, Бенсън и Захариев сложиха точка на спора с крайното 80:70.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три победи от пет двубоя. Вторият мач между Левски Лукойл и Балкан ще бъде на 6 май от 19.00 ч. отново в София и ще бъде предаван пряко в ефира на Max Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани