12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Водим с 1-0, но това нищо не означава

Тити Папазов: Водим с 1-0, но това нищо не означава

Левски Лукойл успя да измъкне мача с характер, заяви треньорът

Левски Лукойл успя да измъкне мача с характер. Ако ние бяхме загубили тази среща, със сигурност щеше да има много голям психологически срив при нас. Затова поздравявам момчетата и се радвам, че победихме. Балкан започна да играе много агресивно, за разлика от първото полувреме. Не мога да виня реферите за различен критерий. В един кратък период гостите се хвърлиха вабанк, може би хвърлиха много физически сили. Радващото е, че успяхме да го изконтролираме и реално да завършим третата част с 3 точки пасив“, заяви пред Max Sport треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов след успеха над Балкан с 80:70 в първия мач от полуфиналите в НБЛ.

Смятам, че в последната четвърт играхме много добре в защита. Имахме до полувремето само 2 грешки, докато в третия период направихме 7. Това дава настроение на пейката на съперника и се получават лесни кошове. Общо взето на постепенно нападение се опитахме да ги контролирахме. Когато допускаме грешки и те вкарват от лесни контраатаки, тогава става много сложно. Балкан е добър отбор. Водим с 1-0, но това нищо не означава. Радвам се за проявения характер, ще вземем мерки за агресията на съперника. Тя има своите добри страни, както и своите слабости. Ще се опитаме да противодействаме, защото в четвъртък има нов мач“, каза още наставникът на столичани.

Стреляли сме 16 пъти от тройката, докато гостите имат 30 опита. Процентът от наказателната линия е изненадващо нисък, вероятно напрежението оказва своето влияние. Допуснахме да ни овладеят 8 борби под нашия кош през първото полувреме, от които бяха вкарали 15 точки. През второто сме позволили само 4 точки от втори шанс. Двата отбора показаха много битка и характер, трябва да ги поздравим за огромното желание, което демонстрираха. Смятам, че цялата серия ще бъде такава“, завърши Тити Папазов.

Левски Лукойл пребори Балкан за 1-0 в полуфиналите в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани