8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЛевски взе двама чужденци (видео)

Левски взе двама чужденци (видео)

Райън Райт и Алън Арнет ще носят екипа на столичния тим през новия сезон

Левски си осигури услугите на двама чужденци, които са познати на родната публика. Това са Райън Райт и Алън Арнет, които през 2022/2023 ще играят за бронзовия медалист в НБЛ.

Снимката е обект на авторско право и принадлежи на LAP.BG

Райън Райън носи екипа на столичния тим в периода от 2019 до 2021 г. Шампион на България със „сините“ през 2020/2021 и носител на сребро от турнира за Купата на България през същия сезон. В него крилото записва средно по 6.7 точки, 4.1 борби и 0.7 асистенции в общо 38 мача по българските терени. В кариерата си досега канадецът преминава още през руския Сургут, косовския Трепча, украинския Черкаси Мавпи, мексиканския Солес, китайския Сучан, полския Анвил, турския Гелисим, финландските Лахти и Катая, както и в унгарските Фалко, Солнок и Печ.

Алън Арнет радва феновете на Ямбол през 2017/2018, като за него има средни показатели от 22 точки, 6.8 борби и 3.1 асистенции в общо 23 двубоя. Освен това, гардът има периоди в украинския Черкаси Мавпи, гръцкия Йоникос и косовския Пея. Бивш възпитаник на университета Джорджия Саутуестърн.

Общо 14 баскетболисти водят подготовка с Левски за новия сезон. Сред тях са Асен Великов, Златин Георгиев, Николай Михайлов, Лъчезар Димитров, Мартин Петров и Райън Райт. Част от тренировките на „сините“ са още 6-7 юноши.

Левски ще участва на турнира в Плевен на 16 и 17 септември, заедно с домакините от Спартак, ТФТ и Пелистер. На 22 септември пък ще спори с Рилски спортист. Между 30 септември и 1 октомври отборът на Димитър Ангелов ще се включи в надпревара в Стара Загора, където ще бъдат още тимовете на Берое, ЦСКА и Ямбол.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани