10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияНБЛ наказа Константин Папазов за един мач

НБЛ наказа Константин Папазов за един мач

Решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наказа с един мач президента на Левски Константин Папазов, който бе глобен и с 1000 лв. Санкцията е наложена „за отправени обидни думи и заплахи срещу длъжностно лице“ по време на мача от 8 кръг между Академик Пловдив и Левски.

Решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ. 

Ето какви са решенията на ДАС към НБЛ: 

„На заседание, проведено на 11.12.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на дежурния представител на БФБаскетбол на мача Спартак Плевен – Академик Пловдив Любомир Амиорков. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП ,Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Евгени Хаджирусев, състезател с №6 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №36 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Академик Пловдив”, проведена на 03.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 6 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Евгени Хаджирусев – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на старши-треньора на БК „Спартак Плевен“ – Галин Стоянов, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.35, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 36 между отборите на БК „Спартак Плевен“ и БК „Академик Пловдив“, проведена на 03.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК “Спартак Плевен” – Галин Стоянов е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за старши-треньора, което предопределя размера на наказанието му.’

Въз основата на доклада на Тодор Иванов за мача ЦСКА – Черноморец Бургас ДАС реши:

– Налага на старши-треньора на БК „ЦСКА София“ – Росен Барчовски, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.35, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 40 между отборите на БК “ЦСКА София” и БК “Черноорец Бургас”, проведена на 05.12.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.1  подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК “ЦСКА София” – Росен Барчовски е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е трето за сезона за старши-треньора, което предопределя размера на наказанието му.“

Въз основа на доклада на Пламен Минков от мача Шумен – Балкан ДАС реши:

– Налага на Майк Адеунми, състезател с №10 от отбора на БК „Шумен“, глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 44 между отборите на БК “Шумен” и БК “Балкан”, проведена на 07.12.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 10 от отбора на БК „Шумен” – Майк Адеунми е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е четвърто за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

ДАС разгледа и доклад от Красимир Стойнов за мача Черноморец Бургас – Берое, като реши:

– Налага на Красимир Маринчевски – състезател с № 31 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 50 между отборите на БК “Черноморец Бургас” и БК “Берое”, проведена на 10.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 31 от отбора на  БК „Черноморец Бургас“ – Красимир Маринчевски  е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

След разглеждане на доклада на Петър Цачев за мача Академик Пловдив – Левски, ДАС реши:

– Налага на БК „Левски“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща среща № 43 между отборите на БК “Академик Пловдив” и БК “Левски”, проведена на 07.12.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Левски”. Размера на наказанието е строго определен в ДАП на НБЛ.

– Налага на старши-треньора на БК „Левски“ – Константин Папазов – глоба в размер на 1000 (хиляда) лева и принудителна мярка – лишаване от длъжностни права за една среща, считано от датата на постановяване на настоящото решение, на основание чл. 35, т. 4 ДАП на НБЛ за отправени обидни думи и заплахи срещу длъжностно лице в среща № 43 между отборите на БК “Академик Пловдив” и БК “Левски”, проведена на 07.12.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: В доклада на дежурния представител и доклада на старши-съдията на срещата г-н Николай Цинцарски е посочено, че на полувреммето на срещата старши-треньорът на БК „Левски“ – Константин Папазов е отправи обидни думи и заплахи по адрес на съдията – Славчо Нучев. Предвидените наказания в чл.35, т.4, от ДАП на НБЛ се прилагат кумулативно, поради което при нарушаване на разпоредбата се налагат както глоба, така и принудителна мярка лишаване от длъжностни права. В чл. 35 т.4 от ДАП на НБЛ е посочен строго определен размер на глобата – 1000 /хиляда/ лева и принудителната мярка – лишаване от длъжностни права за срок от една среща, считано от датата на постановяване на настоящото решение, именно поради това, ДАС налага горепосочените наказания кумулативно.

След разглеждане на доклада на Борислав Пелтеков за Балкан – Черно море Тича, ДАС реши:

– Налага на БК „Черно море Тича“, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща среща № 38 между отборите на БК „Балкан“ и БК „Черно море Тича“, проведена на 03.12.2022 г

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Черно море Тича” с реален извършител Кирил Болшаков. Размера на санкцията е конкретно определен в чл.35 т.1 от ДАП на НБЛ.

На заседание, проведено на 10.12.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Чавдар Зехиров – дежурен представител на БФБаскетбол на мача между Левски и Берое и УКАЗВА:

на БК „Левски“ да приведе в състояние, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база (арг. от чл. 7 от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

В доклада на дежурния представител на БФБ са посочени несъответствия на оборудването, а именно:

  1. В нарушение на чл.7, ал.1 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ – Неработеща червена линейна индикация (светеща линия) по целия периметър на дясното табло, отчитаща времетраенето на изтекъл период – т.14).
  2. В нарушение на чл.7, ал.1 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ – Неработеща жълта линейна индикация (светеща линия) по целия периметър на дясното табло (гледано от секретарската маса към игрището), отчитаща времетраенето на изтекъл период – т.15).

Указанието следва да бъде изпълнено до следващия домакински мач на отбора, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, съгласно чл. 8, ал. 3, предложение 2-ро от Правилата.

  1. УКАЗВА:

на БК „Левски“ да осигури забавление за публиката при домакински срещи на клуба на основание чл. 40, т. 35 ДАП на НБЛ във връзка с чл. 58, раздел XVI “Развлечения на зрителите на полувремето“ от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в среща № 39 между отборите на БК „Левски“ и БК „Берое“, проведена на 03.12.2022 в р.София, не е осигурено забавление за публиката, което се наказва на основание чл.40, т.35 ДАП на НБЛ с наказание до 500 лева. Указанието следва да бъде изпълнено до следващата домакинска среща на клуба, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция в размер до 500 /петстотин/ лева, съгласно чл. 40, т. 35 ДАП на НБЛ във връзка с чл. 58, раздел XVI “Развлечения на зрителите на полувремето“ от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани