7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Дежавю! Балкан срещу Рилски на 1/2-финал

КУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Дежавю! Балкан срещу Рилски на 1/2-финал

Станимир Маринов с първи минути в игра от месеци

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан си проправи път до полуфиналите в турнира за Купата на България за втора поредна година. В “Арена Асарел” селекцията на Йовица Арсич спечели срещу Черноморец след 84:71 във втория 1/4-финал на надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Крис Минков наниза 20 точки за Балкан плюс 7 борби. Димитър Димитров добави 18 и 6 асистенции. Сияни Чеймбърс и Дарко Балабан се отчетоха с по 10 точки, като вторият овладя и 9 борби.

Уендъл Люис бе най-добър за Черноморец с 22 точки и 8 борби. Марвин Смит остави срещу името си 18 и 6 борби. Дианте Болдуин остана с 12 точки и 12 асистенции.

И ОЩЕ: За Балкан се завърна Станимир Маринов, който отсъства през последните месеци, след като се възстановяваше от контузия. В двубоя гардът получи 11 минути, в които се разписа с 3 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Ботевградчани нямаха спиране през първите 10 минути и чрез 6-те си тройки, дело на Крис Минков, Димитър Димитров и Давонтей Джордан, излязоха напред с 24:11. През втория период чрез Марвин Смит, Уендъл Люис и Дианте Болдуин Черноморец отговори, за да намали до 17:24. Нямаше обаче кой да опази Божидар Аврамов за 31:17. Евгени Хаджирусев открадна топката от ръцете на Дарко Балабан, за да доближи бургазлии до 26:33. Нов далечен снаряд на Крис Минков изведе “зелените” до 39:32, но Уендъл Люис с добавка фиксира 34:39.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Балкан не се забави и направи разликата си двуцифрена чрез Димитър Димитров, Крис Минков и Давонтей Джордан за +20 точки. В отсъствието на Милош Милидрагович и Борис Войков в игра за “акулите” се появиха Томас Читадзе и Красимир Маринчевски. През последната четвърт на терена влезе и Симеон Русинов, а Станимир Маринов откри сметката си през сезона за ботевградчани. До края на срещата Балкан не изпусна лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Ако сте гледали Купата през 2020 г. в София, значи сте проследили Балкан и Рилски спортист на полуфиналите и победата на ботевградчани с 82:75. Същите два състава ще се изправят един срещу друг в събота (13 март) от 17.00 ч. в “Арена Асарел”. Двубоят може да наблюдавате в ефира на Max Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани