17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаЖалгирис взе страха на ПАО още в началото (видео)

Жалгирис взе страха на ПАО още в началото (видео)

Втора поредна победа за литовците при визитите им в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Жалгирис записа втора поредна победа като гост в Евролигата. Отборът на Юре Здовц се наложи над Панатинайкос с 96:83 при визитата си в Атина в отложен мач от 18 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Литовците са последни в класирането с баланс от 6-19, докато „детелините“ имат в актива си 7 успеха и 18 поражения и са 16-ти в подреждането.

НАЙ-ДОБРИ: Едгарас Улановас завърши с 22 точки за Жалгирис. Жофри Лаверн добави 17 и 12 борби. Артурас Милакнис се отчете с 16 точки.

Неманя Недович бе най-резултатен за Панатинайкос с 23 точки. Хауърд Сант-Рус вкара 16. Йоргос Папаянис остана с 11 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините бяха лимитирани до едва 10 точки в първите 10 минути, което позволи на Жалгирис да вземе аванс от 19 точки. След равностойната втора четвърт Неманя Недович отбеляза 16 точки в третия период, но сам се опитваше да върне ПАО в играта. Това обаче се оказа невъзможно, след като сърбинът имаше и проблеми с фауловете в края.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 март Жалгирис ще гостува на АЛБА Берлин, а ден по-късно Панатинайкос ще се изправи срещу Армани Милано. 

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – ЖАЛГИРИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани