13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългари в чужбинаКостадинов и Паленсия спечелиха промоция за испанския елит

Костадинов и Паленсия спечелиха промоция за испанския елит

Българинът и отборът му триумфираха на Финалната четворка в лига LEB Oro през 2022/2023

Константин Костадинов и Паленсия се изкачиха в испанския елит. Българинът и отборът му триумфираха на Финалната четворка в лига LEB Oro, след като подчиниха домакина на турнира Бургос с 95:83 в последния мач от него и през следващия сезон ще спорят с най-добрите.

Паленсия постига промоция в елита на Испания за втори път в историята си. През 2015/2016 „лилаво-сивите“ стават шампиони в лига LEB Oro, но малко след това се отказват от мястото си в ACB лигата, тъй като не могат да изпълнят изискванията. Този сезон Паленсия се присъединява към Андора, който също си гарантира място в най-високото ниво на испанския баскетбол през 2023/2024.

Младежкият национал игра 11 минути за Паленсия в този двубой, като в тях регистрира 4 точки и 3 борби. При стрелбата си крилото бе 1/2 от средно разстояние и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Най-добър за победителите днес бе Хосе Сориано с 32 точки и 6 борби.

За Бургос Алехандро Пасан се отчете с 15 точки.

През 2022/2023 Константин Костадинов игра под наем в Паленсия от Тенерифе, който държи правата му в Испания. В последния сезон най-младият дебютант в мъжкия ни национален отбор записва средни показатели от 7.8 точки и 4.5 борби в общо 39 срещи за отбора на Педро Риверо.

СТАТИСТИКА ОТ ПАЛЕНСИЯ – БУРГОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани