13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАКейд Кънингам стана MVP на предизвикателството на Изгряващите звезди в НБА (видео)

Кейд Кънингам стана MVP на предизвикателството на Изгряващите звезди в НБА (видео)

Гардът на Дейтройт изведе до победа във финала Отбора на Рик Бари

Предизвикателството за Изгряващите звезди в НБА стана новата част от уикенда за Мача на звездите отвъд океана. Бяха изиграни три двубоя – два полуфинални до резултат от 50 точки и един финал до 25 точки, отбелязвайки 75-тата годишнина на най-силното първенство в света.

Играчите за тези срещи бяха водени от легенди като Айзея Томас, Рик Бари, Джеймс Уорти и Гари Пейтън. Отборите, съставени от баскетболисти – новобранци и такива, които са част от НБА за втора година, бяха общо четири.

След като бе избран под №1 в драфта на НБА през 2021 г., Кейд Кънингам изведе отбора на Рик Бари до успех над тима на Айзея Томас с 25:20 във финала. Гардът на Детройт сподели, че е доволен от промяната във формата.

Беше много забавно“, каза Кейд Кънингам, който получи приза за MVP на събитието. „Страхотни съотборници, страхотни треньори, страхотна атмосфера. Със сигурност си изкарах много добре.

Кейд Кънингам отбеляза общо 18 точки за победителите плюс 7 борби, 9 асистенции, 2 откраднати топки и 2 чадъра.

Чувствах се добре“, заяви гардът на Хюстън Джейлън Грийн, след като отборът му загуби в първия полуфинал с 49:50 след успешни наказателни удари на Дезмънд Бейн в самия край. „Беше забавно. Беше вълнуващо там.“ В тази среща за успеха Садик Бей и Айзея Стюарт комбиранаха 26 точки. За загубилия тим Джейлън Грийн вкара 20 точки.

Вторият полуфинал също бе спечелен при резултат – 50:49 за отбора на Рик Бари срещу тима на Гари Пейтън. И тук победителят бе определен в последните секунди с кош на ДжейШон Тейт. Кейд Кънингам бе над всички за отбора на Бари с 13 точки, 5 борби и 6 асистенции. Еван Моубли добави 13 и 8 борби. Джейдън МакДаниелс бе най-добър за отбора на Гари Пейтън с 12 точки.

В съставите имаше и играчи от G-Лигата от НБА, които се включиха в звездния уикенд за първи път.

СТАТИСТИКА ОТ ОТБОР БАРИ – ОТБОР АЙЗЕЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани