13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАКауай Ленърд става свободен агент

Кауай Ленърд става свободен агент

Няколко опции за крилото в преговорите с Клипърс

Eдна от звездите в НБА Кауай Ленърд ще се превърне в свободен агент. Според медиите отвъд океана, 2-кратният шампион в лигата е взел решение да се откаже от опцията в договора си с Клипърс на стойност $36 млн.

Според информацията, 30-годишният баскетболист ще преговаря за нов договор с „ножиците“. Кауай Ленърд може да получи оферта за четири години на стойност $176.2 млн. Другият вариант е споразумение за година и опция за петгодишен договор през 2022 г. на стойност $235 млн.

През юли двукратният носител на приза за MVP на финалите в НБА претърпя операция, заради травма в коляното. Кауай Ленърд получи травмата в плейофите през 2020/2021, където реализира средно по 30.4 точки, 7.7 борби и 4.4 асистенции в общо 11 мача.

В редовния сезон с екипа на Клипърс участникът в 5 издания на Мача на звездите отвъд океана реализира средни показатели от 24.8 точки, 6.5 борби и 5.2 асистенции в общо 52 двубоя на Клипърс.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани