13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияСръбски тим спечели турнира в памет на Ваня Войнова

Сръбски тим спечели турнира в памет на Ваня Войнова

Мондо победи във финала Фуенлабрада

Младите баскетболистки на сръбския тим Мондо спечелиха седмото издание на турнира в памет на Ваня Войнова – една от най-великите и обаятелни спортистки в историята на България. Сръбкините вдигнаха купата, след като на финала в зала „Триадица“ надиграха отбора на испанския Фуенлабрада с 41:31.

Представителките на Мондо поведоха още в първата четвърт с 16:6, на почивката преднината им бе 20:12, след което без проблеми запазиха лидерството си до края.

В мача за бронза Славия надви по категоричен начин Спорт тим Неготино от Северна Македония с 69:29.

Призьорките бяха поздравени и отличени от Даниела Дашева – зам.-министър на младежта и спорта, от президента на Българската федерация по баскетбол и предложен за служебен спортен министър Георги Глушков, от легенди на родния баскетбол и други.

В последните три дни традиционният вече турнир отново събра у нас представители на елитни школи в европейския баскетбол. Надпреварата бе създадена преди седем години по идея на „София – европейска столица на спорта“, БФ Баскетбол и БК Славия. Всяка пролет тази надпревара се явява отлична възможност нашите млади таланти при девойките да премерят сили със своите връстнички от водещи европейски държави.

Крайно класиране на баскетболния турнир за девойки за Купа „Ваня Войнова“ 2024:

1. Мондо Баскет (Сърбия)
2. Фуенлабрада (Испания)
3. Славия (София)
4. Спорт тим Неготино (Северна Македония)

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани