16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаЙордан Янков: Най-важно е да спечелим срещу Ираклис

Йордан Янков: Най-важно е да спечелим срещу Ираклис

Ако бъдем достатъчно агресивни в защита и дисциплинирани, може да ни се получи, допълва треньорът на Академик Пловдив

Мачът срещу Ираклис е сбъдната мечта за поколения баскетболисти и фенове на Академик Пловдив. Toва коментира треньорът на „студентите“ Йордан Янков преди двубоя от квалификациите във ФИБА Европа утре.

Пловдивчани излизат срещу гръцкия Ираклис в зала „Триадица“ от 19.00 ч в сряда (29 септември). Преди тях от 16.00 ч. ще играят Днипро и Трефъл Сопот. Победителите от двата двубоя ще се срещат във финала на пресявките в София на 1 октомври.

Знаем, че ни чака много труден мач, тъй като гърците са с добра селекция и много опитен треньор. Колегата Танасис Скуртопулос води Гърция на последните квалификации за европейско. Гледах Ираклис в мача им срещу Панатинайкос. Хубавото за нас е, че имат чисто нов отбор, и това е нашият шанс да стигнем до победата. Съперниците ни не са в оптимална физическа форма„, казва още Йордан Янков.

Ние сме наясно с нашите предимства. Отборът ни не е чисто нов като този на съперника. Имаме визия за играта. Ако бъдем достатъчно агресивни в защита и дисциплинирани, може да ни се получи. Най-важно е да спечелим. Има шанс да се класираме и при загуба на финала, но тогава ще е важна точковата разлика. Хубавото е, че всички сме здрави. Тони Гуджино също е вече напълно възстановен. Ефе Юртлу е още малко назад с подготовката, но технически и тактически е готов. Сигурното е, че няма да се предадем лесно„, допълва наставникът на бронзовия медалист в НБЛ от миналия сезон.

Баскетболистите на Академик Пловдив ще проведат тренировка тази вечер от 19.45 ч. в столичната зала „Триадица“.

ПрезGoogle
ИзточникMarica.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани