19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Играхме баскетбол 20 минути

Йордан Янков: Играхме баскетбол 20 минути

Надиграха ни, трябва да правим много сериозни анализи, коментира наставникът на Академик

Още се питам защо започнахме толкова слабо. Истината е, че играхме баскетбол 20 минути, това се случи през второто полувреме. Не сме правили по-различно от други гостувания – пътуваме в деня на мача, загряваме, излизаме. Първите 20 минути ни нямаше на паркета, абсолютно нито един от играчите не бе на терена. Подготвяхме се много сериозно за Ямбол, искам да поздравя домакините за организацията, публиката и играта. Надиграха ни, трябва да правим много сериозни анализи. Смятам, че в състава, в който сме сега и с времето, което давам на Кръстомир Михов да развива своите качества като плеймейкър, до някаква степен е приемливо да прави грешки, но в никакъв случай не е оправдание за нашата игра. Виждате, че можем да играем добър баскетбол. Вкарахме 50 точки през второто полувреме и много стабилно ограничихме Ямбол, свалихме разликата от 22 точки до минус 1. Това се получи и срещу Берое в първия кръг, но това са само цифри, върху които може само да се мисли, когато си загубил даден мач„, коментира наставникът на Академик Йордан Янков след загубата от Ямбол с 83:87. 

Георги Герганов с ключов принос за първа победа на Ямбол в НБЛ (ВИДЕО)

„Старая се да мотивирам момчетата по всякакъв начин. Няма някакви генерални сътресения в отбора. Може би просто ни трябва повече време, въпреки че вече сме 11 отбора и трябва във всеки мач да се борим за победа и да търсим място в класирането. Картинката е доста по-различна“, допълни треньорът на пловдивчани, които допуснаха трето поредно поражение в НБЛ. 

Имаме кадрови проблеми, не можем да използваме зала „Сила“ за нашите домакинства. Тежко е да играеш като гост в Бургас и Ямбол, отиваме във Варна, където Черно море също играе много силен баскетбол. Това не зависи от нас, просто от икономическа гледна точка нямаше какво друго да направим, освен да изиграем тези гостувания в първите кръгове“, каза още той. 

За да победим Черно море в следващия ни мач, ще се изискват усилия и характер. Физически се намираме в добра форма. Просто трябва да излезем, да покажем характер и желание, защото през първото полувреме имаше топки, които ние не успяхме да вземем. Това идва от желанието и не се тренира. В първите 20 минути категорично не искахме повече да спечелим и да покажем характер, не се борихме, но не търся оправдание в нищо. На този етап така играем, надявам се да се подобряваме“, завърши Йордан Янков. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани