12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияГеорги Герганов с ключов принос за първа победа на Ямбол в НБЛ...

Георги Герганов с ключов принос за първа победа на Ямбол в НБЛ (ВИДЕО)

Младежкият национал наниза 26 точки в двубоя срещу Академик, който сложи край на 3 кръг

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол стопира негативна серия в НБЛ, записвайки първа победа през 2022/2023. В своята зала „Диана“ отборът на Александър Алексиев не се даде на Академик след 87:83 в последния мач от 3 кръг в родния елит. Ямболии са с баланс от 1-2, докато тимът от Пловдив е с 3 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Младежкият национал Георги Герганов и последното ново попълнение на Ямбол Декуан Морис дадоха тон на своите с по 26 точки (б.а. – за първия това бе личен рекорд в лигата), като последният грабна и 5 борби. Павел Маринов добави 16 и 9 борби. Трей Сампсън оформи дабъл-дабъл – 13 точки и 11 борби.

Васил Бачев бе най-резултатен за Академик Пловдив с 26 точки, от които 5 тройки, плюс 5 асистенции. Тони Гуджино вкара 20 в добавка към 9 борби в първия си двубой в шампионата за този сезон. Томислав Минков остана с 10 точки.

И ОЩЕ: В игра за Ямбол след контузия се завърна Иван Лилов, който направи 9 асистенции и регистира 5 откраднати топки плюс 3 точки и 3 борби за 33 минути.

Извън състава на тима от града край река Тунджа обаче бе Уил Таварес, който има проблем с кръста.

РАЗВИТИЕТО: Ямболии започнаха ударно, със серия от 18-1, дело на Декуан Морис, Георги Герганов, Павел Маринов и Трей Сампсън. Сушата за гостите прекъснаха Васил Бачев, Томислав Минков и Тони Гуджино, но Ямбол продължаваше да вкарва и след 10 минути водеше с 27:11. През втория период Академик сведе пасива си до 10 точки след успешни акции на Тони Гуджино, Александър Милов и Васил Бачев, но домакините отвърнаха чрез Трей Сампсън и Георги Герганов за 50:33 в своя полза на голямата почивка.

След паузата пропуските и грешките за Академик не намаляваха, а Декуан Морис и Георги Герганов изстреляха Ямбол напред с 22 точки за 59:37. Пловдивчани все пак се окопитиха и отговориха с 16 безответни точки на Васил Бачев, Томислав Минков, Кръстомир Михов и Томислав Михов за 53:59. Далечни снаряди на Георги Герганов и Йоан Христов спряха сушата за „жълто-сините“ за 65:53 в тяхна полза след 30 минути. През последната четвърт агресивната игра в защита на Ямбол продължаваше да дава резултат, от което се възползваха Павел Маринов и Декуан Морис за 76:62. Селекцията на Йордан Янков обаче нямаше намерение да свежда глава и чрез Васил Бачев и Тони Гуджино се оказа на точка от съперника за 83:84 34 секунди преди сирената. Последваха три успешни наказателни удара на Георги Герганов за 87:83 за Ямбол и това бе всичко.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия кръг Ямбол ще почива, докато на 29 октомври Академик Пловдив ще гостува на Черно море Тича. 

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани