7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Всеки бе пределно мотивиран

Йордан Янков: Всеки бе пределно мотивиран

Когато сме в пълен състав и има време за тренировки, показваме съвсем друго лице, казва още треньорът на Академик

Искам да поздравя моите играчи, които на 90% изпълниха игровия план, който бяхме подготвили. С този мач израснахме за целия сезон толкова, колкото не сме израснали. Третата четвърт беше много пагубна за нас, допуснахме 30 точки и бяхме изпаднали в дупка, но за мен това е нормално. В баскетбола винаги има един момент, в който си във възход, а в друг си в падение. Когато играеш по-слабо, трябва да се опитваш да пазиш здраво в защита, но в крайна сметка се радвам, че всеки бе пределно мотивиран. Това е най-добрият ни мач за сезона с 10 грешки и 50% успеваемост от тройката“, заяви пред Max Sport треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков след успеха над Черноморец с 95:77 на старта на плейофите в НБЛ.

Академик строши каръка срещу Черноморец за 1-0 в плейофите на НБЛ

По време на сезона, когато играхме срещу Черноморец, винаги се намирахме в тежък цикъл или ни липсваха ключови състезатели. Когато сме в пълен състав и има време за тренировки, показваме съвсем друго лице. Вярвам, че тази победа не означава нищо, ако не спечелим още веднъж срещу Черноморец. Нищо не е свършило, прибираме се в Пловдив и ще се подготвяме за срещата в неделя“, каза още наставникът на пловдивчани.

Трябва да играем здраво в защита и да се опазим от лични нарушения, защото те създават голям проблем и карат играчите да се колебаят в отбрана. Не бяхме подготвени за зоновата защита, която те използваха. Ще работим и върху това. Смятам, че ако покажем подобна игра в неделя, ще имаме успех. Васил Евтимов е състезателна личност и никога няма да каже, че ще загуби. Със сигурност тимът му ще се опита да спечели в следващия мач. Той е много силен мотиватор, така че и ние трябва да излезем мотивирани“, завърши Йордан Янков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани