9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияАкадемик строши каръка срещу Черноморец за 1-0 в плейофите на НБЛ

Академик строши каръка срещу Черноморец за 1-0 в плейофите на НБЛ

Tимът на Йордан Янков вкара 95 точки в Бургас

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик стартира с победа участието си в плейофите в НБЛ. Тимът на Йордан Янков се наложи над Черноморец с 95:77 като гост в първия си мач от 1/4-финалите в родния елит. Пловдивчани прекъснаха серията си от три поредни поражения срещу съперникa в шампионата през 2020/2021.

НАЙ-ДОБРИ: Васил Бачев завърши с 21 точки, 5 борби и 5 асистенции за Акаденик Пловдив. Тони Гуджино, Обрад Томич и Джахий Карсън добавиха по 15, като вторият овладя и 12 борби. Йере Вучица приключи с 10 точки и 6 борби.

Дианте Болдуин бе най-резултатен за Черноморец с 24 точки, 5 борби и 8 асистенции. Евгени Хаджирусев и Уендъл Люис вкараха по 17. Марвин Смит овладя 18 борби плюс 8 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Пловдивчани си осигуриха двуцифрен аванс още в края на първата част след 23:13 чрез Васил Бачев, Обрад Томич и Джахий Карсън. През втория период разликата в полза на гостите набъбна до 16 точки, но Черноморец фиксира 36:47 на голямата почивка чрез Дианте Болдуин, Марвин Смит и Ангел Пейчинов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата „акулите“ излязоха на паркета по-агресивни и направиха серия от 16-4, дело на Дианте Болдуин, Уендъл Люис и Евгени Хаджирусев, за да направят обрат за 52:51. Тройка на Васил Бачев даде глътка въздух на Академик за 56:54. Здравата битка на паркета продължи преди Евгени Хаджирусев да фиксира за 66:61 в полза на домакините. През последната четвърт Академик отговори със серия от 19-2, дело на Васил Бачев, Йере Вучица и Обрад Томич, за да си върне лидерството за 80:68. Ситуацията за Черноморец се утежни след петия фаул на Уендъл Люис, а две поредни тройки на Николай Титков и Йере Вучица предрешиха крайния победител в срещата.

И ОЩЕ: Началото на последната част бе забавено с няколко минути, след като няколко човека от лагера на Черноморец бяха помолени да напуснат зала „Бойчо Брънзов“.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до две победи от три двубоя. Мач №2 между Академик Пловдив и Черноморец ще бъде на 25 април от 17.00 ч. в зала „Сила“.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

9 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Отворихме мача много добре, през цялото първо полувреме играхме уникална защита, лимитирахме Черноморец само до 36 точки и с 10-12 стрелби от наказателната линия. За мен изиграхме много добър мач, имахме много енергия, излязохме с голямо желание. До този момент сме изиграли само първото полувреме“, сподели пред Max Sport един от героите за Академик Пловдив срещу Черноморец Обрад Томич, който допринесе за победата с 95:77. […]

  2. […] Черноморец стартира със загуба с плейофите на НБЛ, след като отстъпи на Академик Пловдив с 95:77 у дома. Капитанът на бургазлии Константин Коев определи като ключова в двубоя последната четвърт.  […]

  3. […] Черноморец стартира със загуба с плейофите на НБЛ, след като отстъпи на Академик Пловдив със 77:95 у дома. Капитанът на бургазлии Константин Коев определи като ключова в двубоя последната четвърт.  […]

  4. […] Черноморец стартира със загуба с плейофите на НБЛ, след като отстъпи на Академик Пловдив със 77:95 у дома. Капитанът на бургазлии Константин Коев определи като ключово в двубоя второто полувреме.  […]

  5. […] Черноморец стартира със загуба в плейофите на НБЛ, след като отстъпи на Академик Пловдив със 77:95 у дома. Капитанът на бургазлии Константин Коев определи като ключово в двубоя второто полувреме.  […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани