10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл с ударно начало в НБЛ

Левски Лукойл с ударно начало в НБЛ

Столичани спечелиха дербито на 1 кръг в мъжкия ни елит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл взе победата в дербито на 1 кръг в НБЛ, след като подчини Рилски спортист със 75:64. Срещата се проведе в „Арена Самоков“, като бе първа за двата състава през 2020/2021 в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Данило Тасич пребори конкуренцията под двата ринга и остави на сметката на Левски Лукойл дабъл-дабъл – 24 точки и 12 борби. Сърбинът допълни статистиката си с 4 асистенции и 1 чадър за 34 минути в игра.

От неговите съотборници Чавдар Костов и Йордан Минчев реализираха по 11 точки, като вторият грабна и 6 борби. Раян Райт се разписа с 9 и 8 борби. Дебют в НБЛ направи юношеският национал Константин Тошков. 

Павлин Иванов бе най-резултатен за Рилски спортист с 16 точки и 6 асистенции. Трей Портър се отчете с 11. Алекс Симеонов и Николас Карвачо останаха с по 8 точки.

И ОЩЕ: В игра за Левски Лукойл не се появи Асен Великов, който все още не е напълно възстановен от травма в коляното, както и ДиАнджело Райли, който все още не е картотекиран. От другата страна, Тихомир Желев не бе по екип, заради проблеми с ахилеса.

ЛЮБОПИТНО: Третата четвърт се оказа решаваща в сблъсъка, като столичани лимитираха съперника си до 8 точки, отговаряйки с 21, за да дръпнат с 13 и до края не изпуснаха лидерството. Левски Лукойл финишира с повече точки от втори шанс – 14 срещу 5 за самоковци.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 октомври (неделя) от 18.00 ч. Левски Лукойл ще гостува на Берое, a ден по-рано (17 октомври) от 19.00 ч. Рилски спортист ще приеме Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани