12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългари в чужбинаЙордан Минчев отново ще се изявява в Унгария

Йордан Минчев отново ще се изявява в Унгария

Крилото ще носи екипа на Атомерому от есента

Йордан Минчев отново избра да играе в Унгария. През 2022/2023 българинът ще бъде част от състава на 4-кратния шампион и носител на Купата на страната Атомерому, обявиха от клуба.

Много се вълнувам, че отново мога да играя в Унгария и нещо повече за отбор като Пакш. Знам името, което клубът е придобил за себе си в страната и това е страхотно. Познавам лигата, конкуренцията и феновете, които винаги създават страхотна атмосфера. Обичам това в Унгария! Отборът се бори много миналата година, но това е в миналото. Нямам търпение за един по-добър сезон и трибуните отново да се напълнят с хора„, казва за новия си тим Йордан Минчев.

Крилото игра за Орошлани през миналия сезон. Снимка: Орошлани/Фейсбук

Атмосферата в унгарския елит не е непозната за Йордан Минчев. Крилото започна последния сезон в редиците на Орошлани, където бе до февруари, но след това се завърна в България, заради контузия. „За лъвовете“ той има средно по 12.7 точки, 8 борби и 2 асистенции в общо 18 мача.

Йордан Минчев в бронзов медалист в НБЛ с Левски през 2021/2022. Снимката е обект на авторско право и е на LAP.BG

В края на 2021/2022 Йордан Минчев стана бронзов медалист в НБЛ с екипа на Левски.

23-годишният баскетболист може да се похвали с Купата на Северна Македония, спечелена с МЗТ Скопие през 2018 г. Има периоди още в родните Левски Лукойл и Академик София, както и в сръбския Вършац и турските Фенербахче и Истанбул. Шампион на България през 2021/2022.

Минчев бе част от състава на България за последните мачове от световните квалификации. Снимката е обект на авторско право и e на LAP.BG

Йордан Минчев защитава цветовете на националния ни отбор в световните квалификации, в които има средни показатели от 6.5 точки, 5.5 борби и 1.8 асистенции в 4 срещи. В последния двубой от пресявките обаче той получи травма в Сараево, като все още няма яснота колко време ще се възстановява.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани