19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияИ феновете могат да гласуват за Спортист на годината

И феновете могат да гласуват за Спортист на годината

Националът Александър Везенков е сред фаворитите за най-престижното звание в българския спорт

До 26 декември спортните журналисти ще имат възможността да дадат своя вот в класацията за най-добрите ни атлети, обявиха организаторите на ежегодната онлайн анкета за избор на най-добрите спортисти на България за 2022 г. Гласуването започна днес, 16 декември (петък).

Всички действащи спортни журналисти имат възможността да класират по своя преценка топ 10 индивидуални атлети в категорията „Спортист на годината“ и да изберат по един кандидат за „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“. Сборът от техния вот ще определи кои ще бъдат носители на най-престижните спортни награди в страната. Крайният срок за регистрация и гласуване за медии е 26 декември.  Според регламента на анкетата, спортните журналисти гласуват в три категории – за избор на спортист, отбор и спортист с увреждания на годината, на официалната страница на анкетата 

В категория “Спортист на годината” участниците гласуват за 10 спортисти, подреждайки ги от първо до десето място в своята анкета. Гласуващите могат да номинират атлети от индивидуален спорт, самостоятелно спортисти от който и да е отборен спорт или отбор, чийто състав е с равностойни състезатели. В останалите две категории – „Спортист на годината с увреждания“ и „Отбор на годината“, журналистите имат право да гласуват само за един състезател и отбор, на които ще бъдат присъдени по 10 точки.

Един от основните фаворити за най-престижното звание в българския спорт е крилото на националния отбор Александър Везенков. Той вече получи друг много престижен приз – „Спортен Икар“ за 2022 г. на Фондация „Български спорт“.

Анкетата на публиката ще бъде достъпна онлайн на сайта на анкетата до 26 декември (понеделник). Събралият най-много гласове спортист ще спечели приза „Избор на публиката“.

Гласувайте тук

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани