19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияИ дългата пауза не попречи на Рилски спортист (видео)

И дългата пауза не попречи на Рилски спортист (видео)

12 поред за вицешампионите в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След почти месец пауза Рилски спортист се завърна на паркета, записвайки 12-тата си поредна победа в НБЛ. В своята „Арена Самоков“ вицешампионите се наложиха над Берое с 83:68 в отложен мач от 14 кръг в мъжкия ни елит. Самоковци са еднолични лидери в класирането, без допуснато поражение. Старозагорци пък са с баланс от 8-7.

НАЙ-ДОБРИ: С по 13 точки за Рилски приключиха Алекс Симеонов, Трей Портър и Златин Георгиев, като вторият грабна и 12 борби. Павлин Иванов добави 12 и 6 борби. Деян Карамфилов се отчете с 10 точки и 6 асистенции.

Берое днес бе без Антон Кук. В негово отсъствие Мартин Сотиров бе най-добър с 19 точки. Седариан Рейнс също оформи дабъл-дабъл – 17 и 13 борби. Обина Олека стана третият в двубоя с двойни показатели – 14 точки и 12 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Самоковци нямаха спиране в началото и чрез Павлин Иванов, Златин Георгиев, Трей Портър и Алекс Симеонов дръпнаха със 17:7. Въпреки усилията на Седариан Рейнс и Мартин Сотиров, домакините бяха уверени, поставяйки на таблото 23:14 в своя полза след 10 минути игра. През втория период старозагорци отвърнаха и чрез Дамян Минков, Александър Янев, Михаил Комбаков и Седариан Рейнс сведоха пасива си до 1 точка – за 33:34.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Кош на Седариан Рейнс изведе гостите напред в началото на третата четвърт за 35:34. Рилски реагира светкавично с 21 безответни точки, за да излезе отново напред с 55:35 след успешни акции на Павлин Иванов, Трей Портър и Алекс Симеонов. Обина Олека и Мартин Сотиров прекъснаха сушата за Берое, но Рилецо вече имаш актив от 23 точки. Отново Сотиров на няколко пъти не сбърка, за да сведе пасива на старозагорци до 16 точки. Трей Портър бе точен за 64:46 след 30 минути. През последната четвърт носителят на Купата и Суперкупата на България не изпусна инициативата и стигна до успеха с крайното 83:68.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 февруари Рилски спортист ще спори с Академик Пловдив, а два дни по-късно Берое ще приеме Левски. 

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – БЕРОЕ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани