20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Италия остава без Данило Галинари за Евробаскет (видео)

Италия остава без Данило Галинари за Евробаскет (видео)

Новото попълнение на Бостън в НБА е с контузия в менискуса

Италия понесе тежък удар броени дни преди европейското първенство, на което страната е един от домакините. „Адзурите“ останаха без Данило Галинари, който ще пропусне шампионата на Стария континент от 1 до 18 септември.

34-годишният баскетболист получи контузия в коляното по време на вчерашния двубой от световните квалификации срещу Грузия. След направените прегледи е установено, че Данило Галинари има травма в менискуса. Съобщава се още, че връзките в коляното на новото попълнение на Бостън в НБА, които бяха оперирани преди време, не са засегнати.

При успеха на Италия над Грузия с 91:84 преди ден Данило Галинари игра 15 минути, в които се разписа със 17 точки плюс 4 борби, 1 асистенция и чадър.

Италия е в група C на европейското, заедно с Гърция, Естония, Украйна, Великобритания и Хърватия. Първият мач на отбора на Джанмарко Поцеко на турнира ще бъде на 2 септември срещу естонците.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани