5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияИсторически първи финал за Рилски в НБЛ

Исторически първи финал за Рилски в НБЛ

Самоковци затвориха серията от полуфиналите с 3-0 победи

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист пренаписа своята история и се класира на финал в НБЛ за първи път. Това се случи, след като тимът, воден от Любомир Киров, затвори 1/2-финалната плейофна серия с Академик Пловдив с 3-0 победи. Днес в зала „Сила“ самоковци спечелиха с 66:58 като гости.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов този път бе над всички за Рилски спортист с 15 точки и 8 борби. Брендън Браун добави 13. Николас Карвачо се разписа с 12 точки и 8 борби. Павлин Иванов вкара 10 плюс 6 асистенции. Трей Портър овладя 13 борби.

Обрад Томич бе най-добър за Академик Пловдив със 17 точки и 11 борби. Йере Вучица остана с 14 борби, но отбеляза само 8 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата отбора не демонстрираха висока успеваемост в стрелбата през първите 20 минути, като си размениха по една четвърт. Първата бе за домакините след 18:13 чрез Обрад Томич и Томислав Минков, докато във втората Рилски успя да обърне след 28:26 чрез Алекс Симеонов и Николас Карвачо.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Гостите стартираха третата четвърт със серия от 12-3, дело на Тихомир Желев, Брендън Браун и Трей Портър, за 40:29. Все пак, Академик не се отказваше и чрез Йере Вучица и Николай Титков намали до 39:47. През последните 10 минути Академик се доближи на 3 точки след успешни акции на Йере Вучица и Обрад Томич, но Рилецо отговори чрез Николас Карвачо, Павлин Иванов и Алекс Симеонов за +10. Носителят на Купа България 2021 не изпусна лидерството до финалната сирена, а пловдивчани приключиха с едва 2 тройки от 26 опита.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финалите в НБЛ през 2020/2021 Рилски спортист ще се изправи срещу победителя от двойката Левски Лукойл/Балкан. В серията ще се играе до четири победи от седем двубоя.

Академик Пловдив ще спори със загубилия за бронзовите отличия в серия до два успеха от три срещи.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани