9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Алекс Симеонов

ИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Алекс Симеонов

Във финала ще са нужни адски много характер и усилия, смята крилото на Рилски спортист

Алекс Симеонов изнесе силен трети мач от полуфиналите в НБЛ и бе най-добър за Рилски спиртист при успеха му над Академик с 66:58 в Пловдив. Крилото на самоковци заслужи званието Играч на вечерта на bball.bg. 

Исторически първи финал за Рилски в НБЛ

На сметката на своя Рилски Алекс Симеонов остави 15 точки, 8 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка за 37 минути на паркета. При стрелбата си той бе 2/4 от средно разстояния, 3/11 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Чувството да играя с някои от тези играчи съм го изпитвал с юношеските формации, в Левски и в националния отбор. Приятно е. Днес ни бе особено добър мачът в нападение, но в защита не беше така и може би се получи за трети път в тази серия. Хубаво е, че я приключихме тук, сега ще имаме малко повече време за почивка, защото повечето от нас имахме леки травми, които превъзмогнаха и в миналата серия, и в тази. Тези 9-10 дни ще ни дойдат доста добре„, заяви пред Max Sport Алекс Симеонов.

Нямам идея защо започваме така слабо и след това догонваме. Това се получава за пореден път. Чувството не е приятно, определено е по-добре да поведем в началото. Мачовете от 1/4-финалите и 1/2-финалите няма да имат нищо общо с финала. Там ще се изисква много повече от тактика и качества, за да се спечели. Ще са нужни адски много характер и усилия и всеки да даде 100% от себе си„, каза още крилото на Рилски.

Аз работя всяко лято. Реално погледнато не съм имал лято, в което да почивам, защото работата ни е такава, че зависи от това как се подготвяме всеки ден. Аз работя много, освен това, имам опит от чужбина, специално от Испания и Швеция, където баскетболът се играе на едно по-бързо темпо. Треньорите провокират доста интересни пасове, имал съм невероятни комбинации, които тук може би малко налудничеви ще изглеждат. Това е едно от нещата, което ми помогна върху погледа ми над играта. А и аз вече съм на 28 години„, признава баскетболистът на самоковския тим.

Ако трябва да съм честен, мисля, че ще играем срещу Левски на финал. Балкан вчера показа едно друго лице, но като цяло в серията и през сезона Левски демонстрира едно по-постоянно ниво срещу Балкан. Реално погледнато който и да дойде, ние сме си разменяли победи и с двата отбора. Смятам, че ще бъде Левски, ние ще се подготвим добре и ще ги очакваме в Самоков„, допълва носителят на Купа България 2021.

В края на сезона си проличава кой колко се е подготвял през лятото, защото в този момент се натрупва умора. Който е работил през лятото, няма да има проблеми. Аз смятам, че от тази гледна точка няма да имаме затруднения, защото с повечето момчета сме работили доста здраво в София, а други са работили отделно. Всеки е дал от себе си в свободното си време. Смятам, че този труд сега ще се отплати„, завърши Алекс Симеонов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани