7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Всеки прави грешки и може да има лош мач

Йордан Янков: Всеки прави грешки и може да има лош мач

Ние сме група от хора, събрани с една цел - да играем хубав баскетбол, е мнението на наставника на Академик

Не мога да кажа какво не ни достигна. Честно казано, трябва да изгледам мача и ще си направя някакви изводи. Липсваше енергията от първите две срещи. Въпреки че водихме през по-голямата част от времето, нямаше я тази енергия, която показва нашият отбор. Говоря за бързите атаки и пробивите, може би до известна степен повлия и този безумен процент от тройката, който показахме в нашата зала. Трябва да изгледам мача за повече анализ“, каза пред камерите на Max Sport треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков след отпадането на тима си на полуфиналите в НБЛ.

Не смятам, че лошият ни процент от тройката идва от това, че сме играли срещу Рилски, просто до някаква степен напрежението и залогът на мача повлияха. Не ми хареса единствено това, че се получиха ситуации, в които показахме лошо отношение между играчите на паркета и на пейката. Това трябва да го подобряваме“, добави наставникът на пловдивчани, които отстъпиха на Рилски с 0-3 победи в серията.

Вината не може да се търси само в един играч, по-скоро аз бих поел вината. Пак казвам, ние сме група от хора, събрани с една цел – да играем хубав баскетбол. Не съм съгласен с изказването на Обрад Томич, че той е виновен за поражението. Всеки прави грешки и може да има лош мач. Мисията на Томислав Минков се оказа успешна. Много съм доволен от него, показа характер. Изпълни си задачата и трябва да се работи с него, защото има много бъдеще“, допълни Йордан Янков, чийто отбор ще се бори за бронзовите отличия.

Водят се разговори с почти всички играчи за следващия сезон. Чужденците трудно остават, след като направят един силен сезон. През лятото те търсят отбори с по-високи цели и повече финансови възможности. Надявам се да съм помогнал на всеки един от тях. Ако отидат да играят на по-високо ниво, аз наистина ще бъда щастлив. Това значи, че нашият клуб работи правилно“, призна още той.

За мен сезонът със сигурност е успешен, беше истинско удоволствие да работя с момчетата и да опровергая първоначалното мнение за мен, че назначаването ми има нещо общо с моите фамилни отношения в клуба. Смятам, че хората вече знаят, че не е така, защото на паркета това не играе толкова голяма роля. Тези неща съм ги забравил, съсредоточил съм се върху треньорството и баскетбола. Не знам дали ние сме причината, но Рилски не игра така, както през сезона. Левски вдигна нивото и много от играчите се възстановиха от контузии. Разбрах, че Христо Захариев има здравословни проблеми, което не е добре за тях. Ако Левски е в пълен състав, мисля, че ситуацията ще е 50-50“, завърши Йордан Янков.

Исторически първи финал за Рилски в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани