20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

Ето кои играчи бяха сред най-добрите за своите тимове

Три от срещите в 6 кръг в НБЛ завършиха с едноцифрени разлики. В тях Рилски спортист издържа срещу ЦСКА след 79:78, Берое оцеля срещу Академик Пловдив след 87:86, Черноморец надви Черно море Тича със 78:75, Шумен наложи волята си над Левски с 85:67, Ямбол надстреля Спартак Плевен с 97:86, а Балкан се справи с Миньор 2014 с 86:74.

Ето кои играчи заслужиха място в Идеалната петица на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ:

1. Брайън Камерън (Шумен) – КПД 35 

Eдин от най-полезните играчи в НБЛ до момента през сезона показа какво може и срещу Левски. Брайън Камерън се превърна в мотора на Шумен при визитата в София, регистрирайки своя шести пореден двубой с двуцифрен точков актив. Американецът бе 11/17 при стрелбата си за две точки и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, той бе близо и до трипъл-дабъл.

СТАТИСТИКА: 24 точки, 8 борби, 6 асистенции, 3 откраднати топки, 1 чадър, 38 минути; 

2. Иван Лилов (Ямбол) – КПД 26

За първи път този сезон Иван Лилов премина 20-точковата бариера, като бе сред виновниците за успеха на своя Ямбол над Спартак Плевен. 196-сантиметровият гард се погрижи и съотборниците му да не скучаят, раздавайки точни пасове. При стрелбата си бившият играч на румънския Тимишоара бе 4/5 за две точки, 5/9 от тройката и 3/3 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 26 точки, 6 асистенции, 1 открадната топка, 30 минути;

3. Травис МакКонико (Черноморец) – КПД 31

Във Варна Травис МакКонико отново демонстрира защо е сред най-добрите реализатори в шампионата през 2023/2024. 198-сантиметровият баскетболист обнови личните си рекорди по отбелязани точки и отнети топки в шампионата до момента, като за първи път премина границата от 30 точки в среща на Черноморец. При стрелбата си най-добрият стрелец в квалификациите за ФИБА Къп бе 7/16 от средна дистанция, 3/8 за три точки и 8/8 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 31 точки, 6 борби, 5 асистенции, 6 откраднати топки, 39 минути;

4. Карлос Пепин (Берое) – КПД 26

Лидерът по откраднати топки в НБЛ измъчи доста защитата на Академик Пловдив. Карлос Пепин постави името си сред най-добрите за Берое в пети пореден двубой в лигата, като в три от тези случаи вкарва 20 и повече точки. Освен това, двуметровият баскетболист достигна до третия си дабъл-дабъл в шампионата с екипа на „зелено-белите“. При стрелбата си Карлос Пепин бе 6/10 за две точки и 8/11 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 20 точки, 10 борби, 3 откраднати топки, 32 минути;

5. Крейг Оуен (Рилски спортист) – КПД 18

Рилецо спечели за втори пореден път под ръководството на новия си треньор Любомир Киров. Срещу ЦСКА Крейг Оуен се включи силно за самоковци, като остана на борба от първия си дабъл-дабъл в НБЛ. Центърът прескочи двуцифрената бариера по точки във втори двубой на Рилски спортист, като обнови и личното си постижение по овладени под двата ринга топки. При стрелбата си бившият играч на френския Тарб бе 6/6 от средно разстояние и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 13 точки, 9 борби, 1 открадната топка, 26 минути; 

Снимки: LAP.BG/НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани