16.8 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоБългарияИдеална петица на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

Идеална петица на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

След около месец пауза мачовете от родния елит отново са на дневен ред

След прекъсването за националните отбори, НБЛ се завърна с пет двубоя през миналия уикенд. В тях Спартак Плевен се справи с Шумен с 84:71 при дебюта на новия си треньор Тодор Тодоров, Левски не се даде на Ямбол след 85:81, Черноморец не се затрудни с оределия състав на Берое след 76:58, Рилски взе дербито с Балкан след 85:73, а Академик Пловдив пребори Черно море Тича с 91:79.

Ето кои играчи попаднаха в Идеалната петица на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ: 

1. Брендън Браун (Рилски спортист) – КПД 33 

Американецът се развихри срещу ботевградчани, като подобри личните си постижения по резултатност и по завършващи подавания през сезона. Брендън Браун този път бе познатият мотор в играта на вицешампионите, като за първи път през 2021/2022 премина границата от 20 точки. При стрелбата си гардът бе 6/8 от средно разстояние, 3/5 зад дъгата и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 24 точки, 5 борби, 6 асистенции, 2 откраднати топки, 26 минути;

2. Васил Бачев (Академик Пловдив) – KПД 17

Капитанът на Академик бе сред виновниците за успеха над варненци, като създаде немалко проблеми на защитата на съперницика. И в този двубой Васил Бачев вкара повече от 10 точки, като от началото на сезона това бе шести пореден път, в който той е с двуцифрен точков актив. За да стори това срещу Черно море Тича, националът бе 2/5 за две точки и 4/7 от тройката.

СТАТИСТИКА: 16 точки, 3 борби, 4 асистенции, 2 откраднати топки, 31 минути;

3. Марио Литъл (Левски) – КПД 22

Американецът се вписва все по-добре в ротацията на Левски, а последното доказателство бе играта му срещу ямболии. В тази среща Марио Литъл обнови рекордите си в родния шампионат по точки и завършващи подавания, за да се нареди сред най-добрите за шампионите. При стрелбата си бившият играч на Арис бе 1/5 от средно разстояние, 5/7 зад арката и 3/3 от фаул линията.

СТАТИСТИКА: 20 точки, 3 борби, 5 асистенции, 1 открадната топка, 35 минути;

4. Димитър Маринчешки (Спартак Плевен) – КПД 33

Капитанът на Спартак за пореден път доказа, че е сред най-постоянните в шампионата през сезона, след като игра силно и срещу Шумен. Димитър Маринчешки достигна до втория си пореден дабъл-дабъл в НБЛ през 2021/2022, като подобри и постижението си по блокирани изстрели. Двуметровото крило бе 11/18 за две точки и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

СТАТИСТИКА: 24 точки, 10 борби, 3 асистенции, 2 откраднати топки, 2 чадъра, 34 минути; 

5. Тони Троха (Черноморец) – КПД 26

Борец №1 в мъжкия ни елит до момента имаше сериозна конкуренция под двата ринга срещу Берое, изправяйки се срещу Александър Янев и Седариан Рейнс. Все пак усилията на Тони Троха дадоха резултат, като той надскочи своя връх в подкошието и фиксира шести пореден дабъл-дабъл. При стрелбата си 210-сантиметровият баскетболист бе 4/10 от средно разстояние и 2/6 за три точки.

СТАТИСТИКА: 14 точки, 16 борби, 6 асистенции, 1 чадър, 33 минути; 

Снимки: LAP.BG и НБЛ

Двама си поделят приза за МVP на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

Томислав Минков – най-добър шести играч на BBALL.BG за 6 кръг в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани