14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияИграч с опит в G-Лигата към НБА става част от ЦСКА (видео)

Играч с опит в G-Лигата към НБА става част от ЦСКА (видео)

Трой Бакстър e новото име в селекцията на бронзовия медалист в НБЛ от миналия сезон

ЦСКА изглежда не е приключил още със селекцията си за новия сезон. От клуба разкриха името на още едно свое попълнение. Това е Трой Бакстър.

„Единствената ми цел в България е да спечеля шампионската титла. Зная, че всички ценят победителите и се надявам да донеса допълнително шампионски манталитет в съблекалнята. Сигурен съм, че ще се впиша бързо в отбора и ще помогна на ЦСКА да доминира в НБЛ„, заяви самият играч.

Роден е на 5 март 1996 г. в Талахаси, щата Флорида. Висок е 206 см. и играе на позиция 4. Завършва гимназия в Олдсмар, а след това продължава развитието си в Морган Стейт, който завършва през 2021 г.

След това продължава в G-Лигата към НБА с отбора на Уинди Сити Булс. Има ище мачове за Уисконсин Херд, Гранд Рапидс Драйв и Форт Уейн Мед Антс. Следват периоди в доминиканския Индиос, парагвайския Сан Хосе, ливанския Антраник, монголския Хацага и в Кентърбъри Рамс, с който става шампион на Нова Зеландия. С последния има средно по 17.2 точки и 5.1 борби в общо 20 мача.

Играчи като Бакстър носят наслада на публиката, освен победи на отборите си. Трой ще ни донесе и шампионска нагласа, защото преди броени седмици спечели титлата в Нова Зеландия. Сериозно първенство, а той самият имаше значителна роля за този успех„, казва за новото попълнение на ЦСКА треньорът Росен Барчовски.

ПрезGoogle
ИзточникCSKA-basket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани