7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияИграчи от НБЛ участваха в младежки тренинг край морето

Играчи от НБЛ участваха в младежки тренинг край морето

Йордан Минчев, Асен Великов, Божидар Аврамов и Павлин Иванов станаха част от събитието

Баскетболните звезди Йордан Минчев, Асен Великов, Божидар Аврамов и Павлин Иванов се включиха активно в изнесен младежки тренинг, посветен на здравословния начин на живот. Събитието, провело се в СОК „Камчия“, премина под надслов „Мисия Здраве“ и се реализира в рамките на проекта „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“ на Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта.

В продължение на няколко дни Йордан Минчев провеждаше шампионска сутрешна гимнастика с 30 младежи, като в заниманията му помагаше олимпийската медалистка по борба Елица Янкова. Освен това, националът поведе отбора на асоциация „Докосни дъгата“ във футболна среща срещу формацията на Даниел Боримиров и приятели от Камчия. В редиците на Състава на героя от САЩ 94 личеше името на олимпийската медалистка Ренета Камберова, а в този на Минчев – това на популярния изпълнител Тодор Димитров – Торино и неговия вече бивш капитан в Левски Лукойл Асен Великов. В демонстративния мач, превърнал се в своеобразен спортен празник, като участници и зрители се включиха както младежите, които са част от тренинга „Мисия здраве“, така и много деца и възрастни, почиващи в комплекса. Двубоят бе изключително емоционален, головите положения изобилстваха, а с победата в крайна сметка се поздрави отборът на Даниел Боримиров – 6:2.

Имаше и специално организирана баскетболна вечер, по време на която Йордан Минчев не пропусна да разкрие красотата на играта пред младежите, участващи в изнесения тренинг „Мисия здраве“.

Божидар Аврамов и Павлин Иванов от своя страна пък блеснаха на шахматното поле, включвайки се в демонстративна партия шах с момчетата и момичетата, като заниманието премина в много смях и добро настроение.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани