10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияСилен финал на редовния сезон за Шумен (видео)

Силен финал на редовния сезон за Шумен (видео)

"Жълто-зелените" спечелиха срещу Ямбол и направиха услуга на Левски

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Шумен регистрира четвърти пореден успех в НБЛ. В своята „Арена Шумен“ отборът на Янко Янков надигра Ямбол с 84:71 в среща от 31 кръг в шампионата при мъжете, с което помогна и на Левски да си гарантира последното място в Топ 8.

И ОЩЕ: Шумен се намира на седма позиция в класирането с баланс от 15-17. Ямболии пък са с 12-20 и окончателно загубиха шансове за плейофите в родния елит, оставайки на девета позиция.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

НАЙ-ДОБРИ: Джъстин Кохайда бе много полезен за Шумен и оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 26 борби. По 15 добавиха Емилиян Грудов и Дейвид Ролинс, като първият овладя и 7 борби. Никола Николов се отчете с 13 точки и 5 асистенции.

Александър Матушев бе най-резултатен за Ямбол с 22 точки, 5 борби и 6 асистенции. С по 13 се разписаха Иван Лилов и Павел Маринов. Йоан Христов остана с 10 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: „Жълто-зелените“ демонстрираха по-точен мерник в стрелбата от средно разстояние – 59% срещу 46% за ямболии. Освен това, домакините доминираха под двата ринга, като овладяха общо 52 срещу 38 борби за „жълто-сините“.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите в НБЛ този сезон Шумен ще излезе срещу Рилски спортист. В серията ще се играе до два успеха от три срещи.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – ЯМБОЛ

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани