11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългари в чужбинаИвайло Скрински ще се развива в Чехия

Ивайло Скрински ще се развива в Чехия

Националът до 16 г. ще продължи развитието си в Get Better Academy

Един от лидерите на БУБА Баскетбол при момчетата до 16 и 17 години – Ивайло Скрински ще продължи пътя си в една от най-уважаваните чешки школи – Get Better Academy. Гардът, който през лятото бе избран да е част от Идеалния отбор на Европейското първенство за момчета до 16-годишна възраст и бе с основен принос за второто място на България в турнира в Румъния, вече е в Чехия, за да се готви с новия си отбор за 2023/2024.

„През седмицата имам всеки ден по 2 тренировки в зала и една във фитнеса, а през уикенда два мача. Предимно тренирам с 19-годишните, но преди мачове на 17-годишните тренирам с моя набор. Всяка седмица тук има мачове – една седмица с тима до 17, а другата – с този до 19 години. Моята програма е малко по-натоварена, защото играя и в двете възрасти. Чувствам се добре, момчетата ме приеха и като цяло атмосферата ми допада. Давам 100% всеки ден, на всяка тренировка, разказва за ежедневието си Ивайло Скрински.

На бившите си съотборници и всички от школата националът до 16 г. пожела:

„Пожелавам на Буба U19, които винаги ще бъдат мои съотборници и приятели да се трудят, стараят и подобряват, като не допускат маловажни неща да ги разсейват. Разбира се и не на последно място да спечелят шампионата.

Ивайло Скрински е поредният възпитаник на школата на БУБА Баскетбол, който привлече интереса на чужди школи и ще продължи развитието си зад граница.

Get Better Academy е една от най-популярните баскетболни школи в Чехия, която съчетава академично и баскетболно образование. Школата често е обект на интерес на скаути от НБА и треньори от най-добрите американски колежи, като много от възпитаниците й вече са част от колежанската система в САЩ.

Сред приятелите на CBA са специалисти като треньорът в Бостън Селтикс Брад Стивънс, Джон Джанини от Ла Сал, Джим Кар от Роуд Айлънд, Грег Макдърмът от Крайтън и др.

„Мисля, че това е една от най-добрите програми в Европа в момента, която продължава да расте и да се развива. Впечатлен съм“, коментира Джим Кар.

ПрезGoogle
ИзточникBubabasket.eu
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани