5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАЗА ИСТОРИЯТА: НБА се сдоби с първата жена, която води отбор (видео)

ЗА ИСТОРИЯТА: НБА се сдоби с първата жена, която води отбор (видео)

Леброн Джеймс с рекорд навръх 36-тия си рожден ден

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Леброн Джеймс посрещна 36-ти си рожден ден на паркета. Краля изведе Лейкърс до първия им успех като гости в НБА през този сезон след 121:107 над Сан Антонио.

ЗА ИСТОРИЯТА: НБА се сдоби с първата в историята жена, която води отбор. Помощник-треньорът на Спърс Беки Хамън застана начело на тима, след като през втория период наставникът Грег Попович бе изгонен.

“ОпитваХ се ДА не мисля за огромната картина, което това представлява. Наистина нямах време да мисля. Нямах време да погледна телефона си, така че не знаех какво се случваше извън залата. Опитвах се да мотивирам момчетата. Очевидно това е урок за нас, но ми се искаше да бяхме победили”, заяви бронзовата медалистка от Олимпиадата в Пекин през 2008 г.

НАЙ-ДОБРИ: Дебютът на Беки Хамън бе развален от Леброн Джеймс, който остави на сметката на Лейкърс 26 точки и 8 асистенции. Денис Шрьодер го последва с 21. Антъни Дейвис се разписа с 20 точки и 8 борби.

Дейонте Мъри бе най-добър за Спърс с 29 точки и 7 борби. ДеМар ДеРоузън остана с 23 и 6 асистенции.

И ОЩЕ: Леброн Джеймс покори пореден връх в кариерата си. Крилото на Лейкърс стана първият играч в историята на НБА, който може да се похвали с 1000 поредни мача в редовния сезон с 10 или повече точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Лейкърс взеха първата си двуцифрена преднина в края на първата част след тройка на Кайл Кузма за 35:25 и след това не погледнаха назад.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Двата състава ще се изправят отново един срещу друг на 1 януари догодина.

СТАТИСТИКА ОТ САН АНТОНИО – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани