10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияЕто претенциите на Рилски спортист към съдиите от мач №4 от финалите...

Ето претенциите на Рилски спортист към съдиите от мач №4 от финалите в НБЛ (видео)

От Самоков монтираха видео с избрани от тях ситуации след загубата от Левски Лукойл

Рилски спортист излезе с официална позиция относно съдийството на мач №4 от финалите в НБЛ. Двубоят се проведе на 26 май в столичната зала „Универсиада“ и бе спечелен от Левски Лукойл с 90:84 след продължение.

Самоковци изразиха претенцииите си към работата на реферите в някои ситуации, събрани във видео. 

Публикуваме позицията им като припомняме, че Левски Лукойл също имаше претенциите към съдийството в третия мач, но от щаба на „сините“ не предприеха следващи действия. Такива обаче предприе ръководството на носителя на Купа България 2021.

Представяме ви официалната позиция, публикувана на официалния сайт на Рилски спортист без съкращения:

Предоставяме на вниманието ви видео с избрани ситуации от четвъртата финална среща Левски Лукойл – Рилски спортист, проведена на 26.05.2021г. 

І. НЕПРАВИЛНО ОТСЪДЕНИ НАРУШЕНИЯ ИЛИ ЛИПСА НА ОТСЪЖДАНЕ:

1. 00:11 минута от видеото (6:15 минути до края на ІІ част) – неправилно отсъдено нарушение на №1 Карамфилов (№3 – Брейзълтън, отбелязва кош от игра и след това – наказателен удар)
2. 01:11 минута от видеото (8:14 минути до края на ІV част) – неправилно отсъдено нарушение на №7 Портър. Има нарушение на №32 от отбора на Левски – Бенсън.
3. 01:27 минута от видеото (6:57 минути до края на ІV част) – неправилно отсъдено нарушение на №9 Симеонов.
4. 01:52 минута от видеото (3:48 минути до края на ІV част) – отсъдено нарушение на №32 от Левски – Бентън, но погрешно – не при стрелба.
5. 02:02 минута от видеото (4:40 минути до края на ІV част) – неправилно отсъдено нарушение на №7 Портър (№15 – Тасич, отбелязва кош от игра и след това – наказателен удар)
6. 03:36 минута от видеото (2:12 минути до края на продължението) – неотсъдено нарушение в нападение на №15 от Левски Лукойл – Тасич (Тасич отбелязва кош, при резултат 84:81 за домакините)
7. 04:12 минута от видеото (0:28 минути до края на продължението) – неотсъдено нарушение на №11 от Левски Лукойл – Минчев (нарушението трябва да е отсъдено като неспортсменско; вместо нарушение, погрешно са отсъдени крачки на №12 – Зл. Георгиев);

ІІ. НЕОТСЪЖДАНЕ НА КРАЧКИ:

8. 02:16 минута от видеото (0:05 минути до края на І част) – неотсъдени крачки на №32 от Левски Лукойл – Бенсън. (Отсъдено е нарушение на №9 – Симеонов, Бенсън отбелязва кош от игра и след това – наказателен удар)
9. 02:47 минута от видеото (4:04 минути до края на продължението) – неотсъдени крачки на №15 от Левски Лукойл – Тасич (Тасич отбелязва кош, при резултат 79:77 за домакините)
10. 03:34 минута от видеото (2:13 минути до края на продължението) – неотсъдени крачки на №15 от Левски Лукойл – Тасич (Тасич отбелязва кош, при резултат 84:81 за домакините)

ОСЕМ от представените десет ситуации са в последните 15 минути на мача. Правилно съдийско решение на която и да е от тези ситуации вероятно би променило крайния победител в срещата.

МОЖЕМ САМО ДА КОНСТАТИРАМЕ – СЪДИЙСКИЯТ СЪСТАВ ДОПУСНА ГРУБИ И ЗНАЧИТЕЛНИ ГРЕШКИ, КОИТО, В КРАЙНА СМЕТКА, ПОВЛИЯХА СЪЩЕСТВЕНО НА КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ ОТ МАЧА.
РЕШЕНИЯТА СА ОТ КОМПЕТЕНТНОСТТА НА СЪОТВЕТНИТЕ ОРГАНИ НА БФБ.

БК „Рилски спортист“, 

Ето и видеото, публикувано на сайта на Рилски спортист:

ПрезGoogle
ИзточникRilskibasket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани