13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАЕдин от треньорите в Сакраменто за Везенков: Вярваме, че той отговаря на...

Един от треньорите в Сакраменто за Везенков: Вярваме, че той отговаря на стила на игра в НБА

Наблюдаваме го от доста време, казва още Жорди Фернандес

Помощник-треньорът на Сакраменто в НБА Жорди Фернандес сподели, че отвъд океана очакват Александър Везенков, когато е готов. Испанският наставник разкри, че е наблюдавал българина още по време на периода му в Барселона.

Очевидно зависи от Везенков да подпише договор с нас и да дойде в НБА. Ние сме много развълнувани от тази перспектива и аз лично като европеец съм сигурен, че ще изградя много добри отношения с него и че ще мога да му помогна да адаптира стила си на игра и да стане част от системата на отбора. Вече що се отнася до ролята му, това е въпрос, който касае генералния мениджър“, заяви Жорди Фернандес пред Novasports.gr.

Треньорът го харесва, както и целият клуб, аз и ръководството. Затова направихме трейда, за да получим правата му и ако той реши да дойде в НБА, той ще играе за нас и ние ще го очакваме да дойде, когато се почувства готов„, допълва специалистът, който води отбора на „кралете“ в Лятната лига на НБА в Лас Вегас.

Развълнувани сме като организация, че имаме правата на такъв играч. Наблюдаваме го от доста време. Познавам стила му още откакто беше в Барселона. Той е много добър млад играч. Вярваме, че той отговаря на стила на игра в НБА. Добър стрелец е. Винаги е добре да имаш такъв тип баскетболисти. Те правят отбора по-добър“, казва още Жорди Фернандес за крилото.

Александър Везенков има договор с гръцкия гранд Олимпиакос до 2024 г. В него обаче клауза за откупуване от тим от най-силното първенство в света, която може да бъде активирана до 20 юли.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани