10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Хърватите пропускали наказателни удари, за да избегнат Сърбия

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Хърватите пропускали наказателни удари, за да избегнат Сърбия

"Карираните" са правили сметките в мача с Украйна

Изпълнение на наказателен удар на Боян Богданович в мача от груповата фаза между Хърватия и Украйна отпреди два дни събуди подозренията на част от феновете в социалните мрежи. Според някои от тях, „карираните“ нарочно са пропускали от фаул линията.

Въпросният двубой бе спечелен от хърватите с 90:85, но ако те бяха били с 8 точки разлика, щяха да завършат втори в своята група Б, което щеше да ги прати в плейофите, в потока на Сърбия. За сметка на това отборът на Дамир Мулаомерович остана на трета позиция и в първия си мач от Топ 16 ще срещне Финландия. Ако прескочи това стъпало, Хърватия ще играе срещу победителя от двойката Испания – Литва.

Всичко това бе потърдено и от баскетболиста на Хърватия Иван Рамляк.

Разбира се, че говорихме за избягване на Сърбия във фазата на елиминациите. Не виждам нищо странно в това„, заяви крилото.

Хърватия получи шанс да си отмъсти на Финландия. Заради поражение от този тим селекцията на Дамир Мулаомерович не успя да се класира за втората фаза на световните квалификации и сега участва в предквалификациите за европейското първенство през 2025 г.

Срещата между Хърватия и Финландия от Топ 16 на Евробаскет ще бъде на 11 септември от 15.45 ч. българско време в Берлин.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани