12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Франция мина през ада, но оцеля срещу Турция (ВИДЕО)

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Франция мина през ада, но оцеля срещу Турция (ВИДЕО)

Олимпийският вицешампион си проправи път до 1/4-финалите на турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Франция е първият 1/4-финалист на европейското първенство. Това стана факт, след като отборът на Венсан Коле мина през трилър с продължение, но оцеля срещу Турция след 87:86. Това бе първият мач от Топ 16 на шампионата на Стария континент, който се проведе в Берлин.

НАЙ-ДОБРИ: Руди Гобер нямаше спиране за Франция и достигна до дабъл-дабъл – 20 точки и 17 борби. По 13 добавиха Еван Фурние и Томас Юртел, като първият грабна и 6 борби.

Буграхам Тунчер бе над всички за Турция с 22 точки, от които 6 тройки. Фуркан Коркмаз се разписа с 18. Сертач Шънлъ вкара 12 точки плюс 7 борби. Чеди Осман остана с 11, 6 борби и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Французите имаха аванс от 16 точки, но го пропиляха. В третата част отборът от южната ни съседка стигна до пълен обрат, воден от Буграхам Тунчер, Фуркан Коркмаз и Чеди Осман, и излезе напред с 57:49. През четвъртия период олимпийският вицешампион не се отказа и отново поведе след успешни акции на Тимоте Луваву-Кабаро, Томас Юртел и Руди Гобер за 71:69. Надлъгването продължи преди Фуркан Коркмаз да реализира от фаул линията за 77:73 в полза на Турция. Томас Юртел и Руди Гобер пък бяха точни от другата страна и пратиха мача в продължение след 77:77.

В допълнителните 5 минути отборът на Венсан Коле взе аванс от 5 точки за 87:82 след успешен наказателен удар на Гобер, но Тунчер и Коркмаз дадоха надежда на турците след 86:87. Във финалните секунди обаче никой от тима от южната ни съседка не успя да се разпише и това бе всичко.

И ОЩЕ: Част от реферското трио на срещата бе и българският съдия Мартин Хорозов.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия етап Франция ще се изправи срещу победителя от двойката Сърбия/Италия. Срещата ще бъде на 14 септември.

СТАТИСТИКА ОТ ТУРЦИЯ – ФРАНЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани