11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ЕВРОБАСКЕТ 2022: Андрей Иванов: Задачата ми е да помагам на отбора

ЕВРОБАСКЕТ 2022: Андрей Иванов: Задачата ми е да помагам на отбора

Надявам се в следващите мачове да играем още по-добре, казва центърът

Все още не сме правили анализ, по-късно имаме видео. Мисля, че играхме добре, просто отново накрая не ни стигнаха силите да се поздравим с победа. Борим се докрай в останалите мачове и се надявам вече да се поздравим с победа. Отборът не играе толкова лошо, а напротив – мисля, че играем добре, като изключим първия мач с Испания. Липсват ни играчи. Някои вече имат умора. Надявам се в следващите мачове да играем още по-добре, заяви националът Андрей Иванов след вчерашното поражение от Черна гора с 81:91 на Евробаскет 2022.

Попитан дали може да се стигне до провокации на утрешния мач на България срещу Грузия, предвид скандалите от снощи на двубоя между домакините и Турция, Андрей Иванов заяви:

Дай Боже да не се стига до там, но не е изключено да има подобни провокации. Надявам се всички момчета да не се поддават на тях и да се получи един нормален мач.

В двубоя срещу Черна гора Андрей Иванов отбеляза 17 точки плюс 3 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка за 24 минути.

Доволен съм, като цяло винаги си чакам шанса. Мисля, че и срещу Испания не се включих толкова зле. Чакам си шанса и го използвах по възможно най-добрия начин. Задачата ми е дори от пейката да влизам, да внасям енергия и да помагам на отбора.“

Защитата наистина ни е най-големият проблем. Получаваме доста точки, което само по себе си говори. При всички положения отборите са много силни. За Испания конкретно не съм очаквал, че ще загубят. Всички отбори играят много бързо и физически, и просто си личи, че в България не се играе на такова ниво. Надявам се всички момчета да се възстановят за утрешния двубой. С контузията на Станимир Маринов нещата стават все по-тежки, но се надявам утре да излезем и да играем по най-добрия начин“, завърши Андрей Иванов.

ПрезGoogle
ИзточникБТА
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани