13.2 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияДунав спечели регион Център на ББЛ А група

Дунав спечели регион Център на ББЛ А група

Шоутайм и Хебър поведоха във финалните си серии

Дунав Русе спечели трофея в регион Център на ББЛ А група, след като в драматичен финал в зала „Балканстрой“, в Плевен победи Чавдар Троян със 74:71.

Баскетболистите на Руслан Русев стартираха много силно мача и след 10 минути игра водеха с 24:14. През втория период обаче настъпи срив в представянето им, съперникът заигра много по-добре и на почивката обърна за 42:33. След паузата мачът продължи да бъде много оспорван, а решителната четвърт започна при 55:52 в полза на Чавдар. Отборът на Лъчезар Диков дръпна и с 9 точки в средата на частта, но по-малко от две минути преди края равенството бе възстановено – 71:71. Последваха пропуски и грешки и от двете страни, а 15 секунди преди края тройка на Теодор Трифонов отново изведе Дунав напред, като до края съперникът пробва да прати мача в продължение, но без успех.

Николай Николов бе с основен принос за успеха с 37 точки (7 тройки), Теодор Трифонов добави 17 точки. За състава от Троян Красимир Маринчевски бе над всички с 23 точки и 10 борби, а Радослав Кочев записа 14 и 10 борби.

В спора за третото място в регион Център Чардафон се наложи над Видабаскет със 72:61. Двата тима многократно си сменяха водачеството през първото полувреме, но в края му отборът от Габрово дръпна с 37:28. Подемът в играта на Чардафон продължи и след паузата, като преди заключителната четвърт разликата вече бе 16 точки и до края тимът задържа двуцифрената си преднина.

Мартин Миланов реализира 16 точки за Чардафон. 13 и 13 борби остави срещу името си Цветан Тодоров. За Видабаскет над всички бе Филип Емилов с 11 точки и 7 борби.

Шоутайм поведе във финалната серия на Изток, като в първия мач от нея победи ИУ във Варна с 85:74. Лидерът в редовния сезон натрупа двуцифрен аванс още след първата част – 24:14, а на почивката се оттегли при 44:30 в своя полза. Разликата скочи до 17 точки след паузата и макар до края съперникът да се доближи само на 4 точки, до пълен обрат не се стигна.

Джъстин Сътън бе водещ реализатор за победителите с 21 точки. Красимир Димитров записа 19, 10 борби и 6 асистенции. За ИУ Петър Христов бе над всички с 25 точки и 11 борби, с 14 приключи Димитър Илиев.

Шумен -2 спечели бронзовите медали в региона, след като в директен мач надви Черно море Тича -2 със 106:92. Ключова се оказа втората част след 31:7 и на почивката баскетболистите на Янко Янков и Звонко Папак се откъснаха с 59:29. До края „моряците“ свалиха част от изоставането си, но нямаха сили за пълен обрат.

Веселин Байчев отбеляза 21 точки с 9 борби за победителите. По 19 вкараха Баръш Мустафа и Станислав Банков. За Черно море Тича -2 Драгомир Митев бе над всички с 34 точки и 14 борби. Мартин Зафиров се отчете с 20 и 7 асистенции.

Хебър поведе във финалната серия в регион Юг, като на свой терен в зала „Иван Симеонов“ надви основния си конкурент през сезона Хасково с 95:86. Отборът от Пазарджик водеше почти през цялото първо полувреме, на моменти и с двуцифрена преднина, но на почивката тя бе минимална – 47:46. Двата тима на няколко пъти си размениха водачеството след паузата, като преди заключителната четвърт точката преднина на Хебър се запази. Близо три минути преди края Хасково изравни за 86:86, но повече не се разписа и след силна серия домакините измъкнаха успеха.

Берк Мехмед бе най-резултатен за победителите с 25 точки. Христо Бъчков добави 19 и 8 борби. За Хасково Ивайло Тонев се отчете с 22 точки и 9 борби. Динко Христов записа 21 и 14 борби.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани