14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБАКармело Антъни прекрати кариерата си на 38 години (видео)

Кармело Антъни прекрати кариерата си на 38 години (видео)

Носителят на три златни олимпийски медала със САЩ обяви решението си със специално видео в социалната мрежа Twitter

Участникът в 10 издания на Мача на звездите в НБА Кармело Антъни обяви, че слага край на професионалната си кариера. Самият той разкри това в социалната мрежа Twitter.

Спомням си дните, когато нямах нищо. Просто топка на паркета и мечта за нещо повече. Баскетболът беше моят отдушник. Винаги ще съм благодарен на хората, които срещнах по пътя си и местата, които успях да посетя. Защото те ме формираха. 

Сега е моментът да се сбогуваме. С платформата, която направи името ми. С играта, която ми даде цел в живота. Сбогом НБА. Очаквам с нетърпение това, което бъдещето крие за мен“, казва Кармало Антъни в прощалното си видео.

38-годишният баскетболист е избран в драфта на НБА под №3 от Денвър през 2003 г. С Нъгетс крилото дебютира в най-силното първенство в света, като остава част от тима в продължение на осем сезона. След това преминава през отбори като Ню Йорк, Оклахома, Хюстън, Портланд и Лейкърс.

Два пъти попада във Втория отбор на сезона в лигата, както и 4 пъти в Третия най-добър състав. Реализатор №1 в НБА през 2013 г. Част от Идеалния отбор на Новобранците през 2004 г. Включен е в отбора на НБА по случай 75-тата й годишнина. Носител на приза за социална справедливост от 2021 г., носещ името на легендата Карим Абдул-Джабар.

В 19-те си сезона в най-силното първенство в света Кармело Антъни има общо 28 289 точки, 7808 борби и 3422 асистенции в общо 1260 мача в редовния сезон. Изграва и 83 двубоя в плейофите.

Шампион в NCAA през 2003 г. със Сиракюз. С националния отбор на САЩ Кармело Антъни има 3 златни олимпийски медала – от Пекин през 2008 г., от Лондон през 2012 г. и от Рио де Жанейро през 2016 г. В колекцията си има още бронз от Игрите в Атина през 2004 г. и отличие със същия цвят от световното първенство в Япония през 2006 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани