16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАДуейн Уейд става шеф в Юта

Дуейн Уейд става шеф в Юта

Трикратният шампион в НБА е придобил акции в клуба

Трикратният шампион в НБА с Маями Дуейн Уейд е придобил дял от акциите на Юта. Според информацията, MVP на финалите в лигата през 2006 г. планира да играе основна роля в развитието на клуба.

Според правилата на НБА, собствеността в даден клуб не може да бъде по-малка от 1 процент, но точните финансови инвестиции на Дуейн Уейд все още не са оповестени. Самият той ще си партнира с бизнесмена Райън Смит, който е негов близък приятел. 

Моята задача е да изведа Юта на ново ниво и съм щастлив да помогна на клуба да постигне тази цел. Приемам ролята си възможно най-сериозно. За да се постигне истинска промяна в обществото, трябва да си на върха и Райън ме подкрепя в това начинание“, казва пред ESPN Дуейн Уейд.

Клубът от Солт Лейк Сити е основан през 1974 г., но все още няма шампионска титла в НБА. Най-доброто постижение на Джаз са двата финала в лигата от 1997 и 1998 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани