4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Словения продължава да пише история, спечели групата си в Токио

Словения продължава да пише история, спечели групата си в Токио

Европейските шампиони триумфираха в драма срещу Испания

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Един от дебютантите на Олимпиадата Словения спечели своята група C. В Токио селекцията на Александър Секулич надделя над Испания с 95:87 в драма, в която победителят бе определен в самия край.

И ОЩЕ: Словенците са на върха в своя поток с баланс от 3-0, докато отборът на Серджо Скариоло финишира втори с 2 успеха и 1 поражение. Така „героите“ нямат загуба, когато Лука Дончич е на терена – 16-0 в официални мачове.

НАЙ-ДОБРИ: Влатко Чанчар бе над всички за Словения с 22 точки. Майк Тоуби добави 16 и 14 борби. Клемен Препелич се отчете с 15 точки. Лука Дончич остана на асистенция от третия дабъл-дабъл на Олимпийски игри – 12, 14 борби и 9 завършващи подавания. Яка Блажич вкара 10.

Рики Рубио бе най-резултатен за Испания с 18 точки и 9 асистенции. Алберто Абалде реализира 14. Руди Фернандес и Серхио Люл финишираха с по 12 точки.

КАК ПРОТЕЧЕ: Двата състава си размениха по една част през първото полувреме, а тройка на Рики Рубио 29 секунди преди края на втория период даде крехък аванс на испанците за 44:41. След паузата „Ла Фурия“ не намали оборотите и дръпна с 12 точки след серия от 11-2, дело на Алберто Абалде, Руди Фернандес и Рики Рубио, за 55:43. Словенците реагираха и чрез Лука Дончич, Яка Блажич, Влатко Чанчар и Жига Димец стигнаха до равенство за 68:68. Измежду множеството пропуски Серхио Люл изведе Испания напред с 70:68 след два успешни наказателни удара в края на третата четвърт.

Надлъгването продължи и през последните 10 минути преди две тройки на Алберто Абалде и Пау Гасол да върнат водачеството на световните шампиони за 82:76. Първенецът на Стария континент продължи да натиска и отново се озова напред с 83:82. Рики Рубио бе точен за 85:83 в полза на Испания, но Словения отвърна чрез Клемен Препелич и Майк Тоуби за 88:85 1.39 мин. преди края. Отново Рики Рубио запази надеждите на испанците за 87:88. 13 секунди пред края Клемен Препелич не пропусна на два пъти от фаул линията в добавка към още два успешни наказателни удара на Зоран Драгич и тройка на Едо Мурич за крайното 95:87 за Словения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Двата отбора продължават на 1/4-финалите, като ще очакват жребия, който ще определи следващите им съперници.

СТАТИСТИКА ОТ ИСПАНИЯ – СЛОВЕНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани