17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияДимитър Ангелов с признание в родния си Ямбол

Димитър Ангелов с признание в родния си Ямбол

Участникът на 2 европейски първенства вече е част от спортната алея на славата в града

Ямбол отдаде дължимото на една от големите фигури, свързани с играта с оранжевата топка. Наставникът на Левски Димитър Ангелов вече е част от спортната алея на славата, намираща се в Градския парк. Това обяви кметът на Ямбол Валентин Ревански в социалните мрежи.

„Искам да изкажа моите най-искрени благодарности към Димитър Ангелов и съм щастлив, че днес отдаваме заслужено уважение на още един ямболски спортист, който е дал много на ямболския баскетбол. Благодаря на неговите родители и треньори, но и на прекрасната ямболска публика, която го е подкрепяла неимоверно през годините! Пожелавам му много успехи в новото призвание на треньорската професия и се надявам, че един ден той отново ще застане начело на родния си тим„, написа Ревански. 
Димитър Ангелов е син на друг доказан бивш състезател и треньор на Ямбол – Иван Ангелов. Крилото преминава през всички формации при подрастващите в клуба от родния си град. През 1997 г. изиграва първия си мач при мъжете. През 2000 г. с Ямбол достига до бронз в шампионата. Година по-късно играе финал в родния елит, в който остава със сребро, а освен това финишира трети в турнира за Купата на България. През 2002 г. Димитър Ангелов печели титлата на страната с отбора от Ямбол, като допълва колекцията си и с бронзово отличие в надпреварата за Купата.
Кариерата на участника на две европейски първенства с България преминава още през гръцкия Арис, с който има трофей от турнира КЕШ, както и през ЦСКА, украинския Киев, Олимпия Лариса в южната ни съседка, Лукойл Академик, Ахилеас и Левски. Шампион на България със „студентите“ през 2009 г. Носител на Купата с „червените“ през 2005 г. Има и златен требъл със „сините“ през 2014 г. – титла, Купа и трофей в Балканската лига. 
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани