8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаРилски загуби от Апоел във финала на квалификацията във ФИБА Къп (видео)

Рилски загуби от Апоел във финала на квалификацията във ФИБА Къп (видео)

Самоковци обаче все още имат шанс за участие в редовния сезон на турнира, като един от т.н. "щастливи губещи"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист отстъпи във финала на квалификацията във ФИБА Къп. Пред своята публика в „Арена Самоков“ носителят и Купата и Суперкупата на България не успя срещу израелския Апоел Хайфа след 61:68.

И ОЩЕ: Самоковци обаче все още имат шансове за участие в редовния сезон във втория по сила турнир, който международната централа организира, като един от т.н. „щастливи губещи“. Съдбата на Рилецо ще стане ясна по-късно тази вечер след изиграване на останалите срещи от пресявките.

НАЙ-ДОБРИ: Димаджио Уигинс завърши с 14 точки и 8 борби за Рилски спортист. Еван Бати добави 13 и 5 борби. Брандън Рандълф се отчете с 10 точки и 7 асистенции.

Антъни Хики бе най-добър за Апоел Хайфа с 24 точки и 7 асистенции. Девонте Ъптън се разписа с 11 и 8 борби. Джейлън Джоунс се прибра в съблекалнята с 10 точки.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава бяха равностойни през първите 10 минути, но в края им гостите все пак излязоха напред с 18:12 след две тройки на Джейлън Джоунс и Спенсър Уейнс. През втория период въпреки усилията на Мирослав Васов и Димаджио Уигинс, Апоел Хайфа достигна до двуцифрен аванс след силна игра на Антъни Хики за 35:22.

След паузата израелците увеличиха преднината си до 16 точки с помощта на Девонте Ъптън и Кадийм Алън. Рилски отвърна чрез Еван Бати, Димаджио Уигинс и Чавдар Костов, за да се доближи за 38:50. През последната четвърт финалният щурм на българския вицешампион даде резултат и той сведе пасива си до 3 точки – 61:64 след тройка на Еван Бати. Кадийм Алън и Амит Симхон обаче бяха точни и подпечатаха успеха на Апоел Хайфа в края.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АПОЕЛ ХАЙФА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани